ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ε. Ρεμπούτσια, Ε. Πασπαλά, Ε. Ζουγανέλη κ.α. στη σκηνή του φεστιβάλ

Με 25 συναυλίες, εναλλακτική σκηνή, εκατοντάδες συμμετοχές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και πολλές εκπλήξεις διοργανώνεται και φέτος στη Λάρισα από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και το Σάββατο 23 του ίδιου μήνα το Φεστιβάλ Πηνειού.

Παρουσιάζοντας την αφίσα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τη χρήση και σχετικού οπτικοακουστικού υλικού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας περιέγραψε ένα ακόμη πιο αναβαθμισμένο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών χαρίζοντας νέες εμπειρίες και προσφέροντας μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε όλους.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μύλο του Παππά ο κ. Σάπκας αναφέρθηκε στο τεράστιο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση δεκάδων φορέων που μετέχουν στις εκδηλώσεις μιλώντας για ένα θεσμό που προάγει τον πολιτισμό, δίνει βήμα σε ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες και καλεί σε ενεργή συμμετοχή όλους τους πολίτες δίνοντας τους την ευκαιρία να εκφρασθούν σε διαδραστικές εκδηλώσεις, να γνωρίσουν τις τέχνες και τη δραστηριότητα ομάδων και συλλόγων και φυσικά να διασκεδάσουν.

“Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι πετύχαμε να δημιουργήσουμε  ένα φεστιβάλ που προάγει τον πολιτισμό, ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που συμβαίνει σ’ ένα πολύ σημαντικό χώρο για τη Λάρισα, το ποτάμι της, υψηλού επιπέδου, με γνώμονα την ποιότητα, για όλες τις ηλικίες, μαζικό, πρωτότυπο, πλούσιο”, ανέφερε ο κ. Σάπκας περιγράφοντας πιο  συγκεκριμένα τα εξής:

Μουσική: τρεις μουσικές σκηνές στήνονται στην κοίτη όπου θα φιλοξενηθούν δεκάδες καλλιτέχνες-συγκροτήματα.

Εικαστικά: Δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.ά.

Θέατρο: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο κ.ά.

Φωτογραφία: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, κ.ά.

Επιστήμες: Λειτουργία Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου, αστροβραδιές, Ρομποτική. Τρισδιάστατος Εκτυπωτής.

Αθλητισμός: Ψυχαγωγικά-αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial yoga, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, αγωνιστικό σκάκι, μπριτζ κ.ά.

Διάφορες δράσεις, happenings και εκπλήξεις όπως το welcome από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Σημειώνεται πως από φέτος, θα υπάρχουν για πρώτη φορά τρεις μουσικές σκηνές και για τις 4 μέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ, όπου θα φιλοξενηθούν δεκάδες καλλιτέχνες-συγκροτήματα τοπικής, πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας κάθε είδους μουσικής, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα ανοίξουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η  Έλλη Πασπαλά.

Θα εμφανισθούν ακόμη οι εξής:

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια φωνή που καθηλώνει και μια σκηνική δυναμική παρουσία και προσωπικότητα που εντυπωσιάζει!

Ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής. Και οι + 100°C, μια παρέα από νέα, ανήσυχα παιδιά, ταλαντούχοι και ψυχωμένοι μουσικοί.

Από τη Νορβηγία το συγκρότημα THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES, το παντοδύναμο μπλουζ συναντά τη βαθιά αγάπη για τη ροκ.

Οι  Last Drive, ένα απ” τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ ιστορίας.

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στο πρότζεκτ “Acoustic Set” θα μας παρασύρουν σε ένα ζωογόνο ταξίδι των αισθήσεων με τη μοναδική μουσική σφραγίδα των μελωδιών του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Μαζί, ο Καβαλιώτης Σείριος Σαββαΐδης, ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς που έχει εμφανίσει η χώρα τα τελευταία 15-20 χρόνια.

Οι Grikanta είναι ένα Italian/Greek Folk μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου.

Η λαϊκή κομπανία Πλήρη Ντάξει ακολουθεί την παράδοση του προπολεμικού ρεμπέτικου τραγουδιού φέρνοντάς την στο σήμερα.

Επίσης, ηλεκτρονική μουσική από τους καλύτερους: Mageo / Mr. Sibal / Street Outdoors: Jose Amba

Οι Mode Plagal, ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα κ.ά.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΦΟΡΕΙΣ έχουν ετοιμάσει ποικίλες δράσεις για όλους:

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, Λέσχες Πολιτισμού, ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ΖΕΝΙΘ, Leroy Merlin, ΙΕΚ Δήμητρα, Δημιουργική Πόρτα, Εργαστήρι Καλικατζούρα, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center, ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας, Σαν Παραμύθι, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, Λέσχη Στατικού Μοντελισμού, Εξάντας ΚοινΣΕπ, Φωτογραφική Ομάδα f+ και Περιοδικό fmag, Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, Ομάδα Έκφραση, Art Gate, Play Education, Νόον Έγνω & Εργαστήρι Ψηφιδωτού Ψηφίδων Γνώσις, Παραμυθωνία

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη, Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής, Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας, Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ, Α. Σκακιστική Λέσχη Λάρισας, Ακαδημία Ποδηλασίας Δήμου Λαρισαίων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων, Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός, Studio Gold Gym, Aerial Flow Team

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό Πλανητάριο, Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Οικολογική Ανακύκλωση Κεντρικής Ελλάδας

11 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ

ΑΚΤΕΝ ΤΙRAMA, 10 ΤΟ GO, HIDDEN IN THE BASEMENT, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ, BIRTHDAY KICKS, RENOVATIO, MAGEO, MR SIBAL, BAD MONKEYS, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑ, ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ.

“Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα φεστιβάλ που στοχεύει να συγκινήσει ταυτόχρονα και την καρδιά και το μυαλό. Να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν (το ΣμουΘ, τη Διεύθυνση Πολιτισμού, το γραφείο μας, τους φορείς, τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, τους εθελοντές) και να σας καλέσω να το ζήσουμε μαζί. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα www.festivalpineiou.gr και τα κοινωνικά δίκτυα της αντιδημαρχίας και του φεστιβάλ στο facebook, το twitter και το instagram. Από 20 έως 23 Ιουνίου ραντεβού στο ποτάμι. Ραντεβού στο Φεστιβάλ Πηνειού”, κατέληξε ο κ. Σάπκας.

Το Μουσικό Πρόγραμμα το Φεστιβάλ Πηνειού 2018 περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

19:00 Welcome – Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου Λάρισας

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00-00:00 Akten Tirama / Ευανθία Ρεμπούτσικα – Έλλη Πασπαλά

ΣΚΗΝΗ Β΄
19:30-00:00 10 to Go / Hidden in the Basement / The Devil and the Almighty Blues

ΣΚΗΝΗ Γ΄
20:00-23:30  Απόστολος Φωτιάδης / Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00-00:00 Σείριος Σαββαΐδης / Μπάμπης Παπαδόπουλος Acoustic Set

ΣΚΗΝΗ Β΄
19:30-00:00 Smith n’ Weston / Birthday Kicks / The Last Drive

ΣΚΗΝΗ Γ΄
21:30-23:30  Grikanta

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00-00:00 Θραξ Πανκc / Γιάννης Αγγελάκας + 100°C

ΣΚΗΝΗ Β΄ (Las Ramblas Stage)
19:30-00:00 Mageo / Mr. Sibal / Street Outdoors: Jose Amba

ΣΚΗΝΗ Γ΄
20:00-23:30  Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής Μελωδία / Πλήρη Ντάξει

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:00-00:00 Deadbeat Escapement / Ελεωνόρα Ζουγανέλη

ΣΚΗΝΗ Β΄
19:30-00:00 Renovatio / Βέβηλος + DJ Magnum and Guests

ΣΚΗΝΗ Γ΄
20:00-23:30  Bad Monkeys / Mode Plagal

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ