ΚΛΙΜΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Συγκλονίζει η ανάρτηση του π. Ιγν. Μουρτζανού

Βαρύ το κλίμα από νωρίς το πρωί στη Λάρισα, καθώς η είδηση της εκδημίας του Μητροπολίτη Ιγνατίου προκάλεσε αισθήματα θλίψης και συγκίνησης στους πιστούς.

Από το πρωί οι καμπάνες των ιερών ναών ηχούσαν πένθιμα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι Λαρισαίοι που στάθηκαν σε κάποιο ναό για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του.

Το σκήνωμα του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου αναμένεται να φτάσει με όλες τις δέουσες τιμές στη Λάρισα τις προσεχείς ημέρες, ενώ λεπτομέρειες για τον ενταφιασμό του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αν και ο τόπος καταγωγής του ήταν η Σαλαμίνα.

Συγκλονιστική εξάλλου ήταν και σημερινή ανάρτηση του στενού συνεργάτη του, π. Ιγνάτιου Μουρτζανού, ο οποίος τον συνόδευσε στις ΗΠΑ για την επέμβαση και ήταν κοντά του στις τελευταίες του στιγμές.

Στην προσωπική του σελίδα στο f/b ο π. Ιγνάτιος σημείωσε τα εξής:

«Έφυγε ο Πατέρας μου… ορφάνεψα και πάλι… τουλάχιστον πλέον είναι στην αγκαλιά του Θεού… μακρυά απ’ όλες τις θλίψεις, τους πόνους, τις πικρίες, τα μαρτύρια… είναι πλέον ανάμεσα στους Αγίους… και ξέρω ότι και από εκεί θα μας προστατεύει ως γνήσιος Πατέρας… η ιστορία θα καταγράψει το μεγαλείο του… τους συγχώρεσε όλους… εξομολογήθηκε… κοινώνησε… έφυγε έτοιμος… κρατάω σαν παρακαταθήκη τα τελευταία του λόγια μέσα στο χειρουργείο και ως ανεκτίμητο δώρο εκτός από τον Σταυρό του και την ευχή που μου έδωσε προτού του φορέσω το σκουφάκι στο κεφαλάκι του… μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να είσθε αναπαυμένος Γέροντα μου, Πατέρα μου, Δεσπότη μου και «Φίλε μου…»!!! Έπρεπε με το τρεμάμενο χέρι μου να γράψω την συγγένεια στο χαρτί για να μπορέσουν να μας τον δώσουν… και αυτή ήταν η πλέον αποδεκτή από το νοσηλευτικό προσωπικό! Ευγνώμων από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα της διακονίας μου κοντά σας…»

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ