Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ

Στο Θεάρεστο έργο και τη σημαντική προσφορά του χαρισματικού Ιεράρχη στο συνάνθρωπο και τον τόπο του, αναφέρεται μέσα από τη συλλυπητήρια δήλωσή του για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης.

“Βαθιά θλίψη και συγκίνηση προκαλεί σε όλους μας η κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.

Η ποιμαντορία του επισφραγίστηκε από ένα Θεάρεστο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο, για 24 συνεχή έτη, μέσα από την πολυσχιδή προσφορά του στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολιτών της Λάρισας που έβρισκαν καταφύγιο στο λόγο του και το ποίμνιο του.

Ήταν για όλους μας ένας χαρισματικός και ευγενής Ιεράρχης, που υπηρέτησε υποδειγματικά την Ορθοδοξία και χάραξε με τη φώτισή του και τις προσευχές του, την ξεχωριστή πορεία της Μητρόπολης Λάρισας.

Για μένα, και για όλους τους Λαρισαίους που τον γνώριζαν και συμπορεύτηκαν μαζί του, θα κατέχει πάντοτε μια σημαντική θέση στην καρδιά μας, ως ο πνευματικός πατέρας μας που φώτιζε τις ψυχές μας.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη της Λάρισας, στους οικείους του, και σε όλους τους πολίτες που τον άκουγαν με σεβασμό και αγάπη. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα. Αιωνία του η Μνήμη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ