«ΑΘΑΝΑΤΟΙ» ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ

Η Β. Αλεξανδρίδου μας αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της περιοχής

Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε καλή υγεία και μακροζωία, λίγοι όμως ξέρουν το μυστικό για να αγγίξουν ακόμα και τα 100, υγιέστατοι και γεμάτοι ενέργεια! Ο λόγος για τους κατοίκους που ζουν στα παράλια του Ν. Λάρισας, κάτω από τον Κίσσαβο.

Όπως υποστηρίζει η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου που ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή οι ηλικιωμένοι της περιοχής μοιράστηκαν μαζί της τις δικές τους εμπειρίες και συνήθειες που τους κρατούν σχεδόν «Αθάνατους», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται και μια από τις πολλές ιαματικές πηγές στην περιοχή Κόκκινο Νερό.

Σύμφωνα με την κ. Αλεξανδρίδου το υπέροχο ήπιο κλίμα της περιοχής, η καθημερινή χρήση του τοπικού ελαιολάδου και των τοπικών προϊόντων, οι θαυματουργές ιαματικές πηγές φαίνεται να έχουν ευεργετική επίδραση στους κατοίκους.

Σημαντικό για τους ίδιους είναι και οι αγροτικές εργασίες αλλά και η διατήρηση των κοινωνικών τους σχέσεων, που τους οδηγεί σε τακτικές συναντήσεις με τους συντοπίτες τους, διατηρώντας έτσι τη σωματική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

«Οι κάτοικοι στα παραλία του Ν. Λάρισας αγαπούν τη ζωή και μάλιστα την απολαμβάνουν με χορούς και τραγούδια.

Μήπως είναι καιρός να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους;», αναρωτιέται η γνωστή επιχειρηματίας και αυτοδιοικητική…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ