ΛΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη από ομάδα της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, την απαγγελία κατηγοριών και την κράτηση των στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και αναγραφής συνθημάτων για το προγραμματισμένο φεστιβάλ.

Στην ίδια αναφέρει και τα εξής:

“Η προσπάθεια εκφοβισμού και το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, παραπέμπει σε σκοτεινές και αντιδημοκρατικές εποχές, που όπως αποδεικνύεται κάποιοι αναπολούν.  Η σύλληψη των μελών του ΚΚΕ, δεν αποτελεί μεμονωμένο και τυχαίο περιστατικό. Το δόγμα «νόμος και τάξη»,  η τρομοκράτηση της πολιτικοποιημένης νεολαίας, η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και των αγώνων του λαού, υιοθετείται από την κυβέρνηση για να κάμψει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, και να συνεχίσει να εφαρμόζει ανενόχλητη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ρημάζουν το λαό και την εργατική τάξη, άλλωστε «μνημόνια και καταστολή πάνε πακέτο».

Καμία προσπάθεια πισωγυρίσματος σε σκοτεινές εποχές δεν θα γίνει ανεκτή, την ώρα που ο λαός ματώνει σε μια προσπάθειά του να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ο αυταρχισμός και οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν. Η πολιτική δράση δεν ποινικοποιείται. Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η διάδοση των πολιτικών ιδεών δεν φυλακίζεται ούτε τιμωρείται”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ