ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η  CGT εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της με τους συνδικαλιστές του εργατικού και αγροτικού κινήματος. Συγκεκριμένα στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας που  στις 19 Σεπτέμβρη

παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο της πόλης Λάρισας για να δικαστούν για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Γενάρης – Φλεβάρης 2017 .  Μαζί τους παραπέμπεται σε δίκη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Τάσος Tσιαπλές.

Στην ανακοίνωση της CGT αναφέρονται τα εξής:

“Στόχος και των νέων διώξεων είναι τόσο η τρομοκράτηση των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωση τους.  Το “τέλος των μνημονίων” και η “επιστροφή στην κανονικότητα”, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημαίνει τη συνέχιση των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών προς όφελος του κεφαλαίου. Αυτές οι πολιτικές πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και την ένταση της επίθεσης στα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα εργατών και αγροτών.

Εκ μέρους της CGT, απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι συνδικαλιστικές διώξεις και σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους ή εργαζόμενες που διεκδικούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες αλλά συνθήκες διαβίωσης. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κερδίσει εδώ και χρόνια και ΟΙ διώξεις από την εξουσία θα μας έχει πάντα απέναντι”.

Στις 14/9/2018 12:07 μμ, ο SFF CGT έγραψε:

Buenos días,

adjunto comunicado de apoyo.

Salud y acierto

CGT, DIGNIDAD Y LUCHA

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ