ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ…

Μέσα σε πολιτισμένο κλίμα με ουσιαστικό διάλογο, ηρεμία και συνεννόηση διεξήχθη η προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. δήμου Τυρνάβου αποδεικνύοντας ότι περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν από αυτά που χωρίζουν τα μέλη και τις παρατάξεις.

Τον τόνο για το κλίμα συναίνεσης έδωσε ο σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Β. Νταβαρούκας ο οποίος συνεχάρη το δήμαρχο Π. Σαρχώση για την ένταξη του κόμβου στη βόρεια είσοδο της πόλης  του Τυρνάβου, στο ΕΣΠΑ.

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από τον κ. Σαρχώση για τα έργα αγροτικής οδοποιίας και διευθέτησης χειμάρρων και ρεμάτων στην περιοχή που οριοθετείται μεταξύ Λυγαριάς και Ροδιάς που επλήγη από πλημμύρες τα τελευταία χρόνια και από το καλοκαίρι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Θετικά ήταν τα νέα για τον Καναρά αφού απεμπλέκεται το Δασαρχείο και μπορούν να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα, αλλά και για το έργο του Βοτανοχωρίου, το οποίο προχωρά αφού ξεπεράστηκε η καθυστέρηση που υπήρχε λόγω της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Στη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης υπήρξε ομοφωνία στα περισσότερα, ενώ μόνο στα θέματα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος υπήρξε διαφωνία από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτή η διαφωνία προκάλεσε και τη μοναδική κόντρα στη συνεδρίαση με το δήμαρχο να κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον επικεφαλής της για στείρα “όχι” τα οποία όμως στη νέα περίοδο με το συμβούλιο να έχει εκλεγεί με απλή αναλογική θα δημιουργούν προβλήματα.

“Με την απλή αναλογική  όλες οι δημοτικές παρατάξεις γίνονται ενεργοί παράγοντες στη λήψη αποφάσεων και δεν θα μπορούν να αρκούνται στα στείρα όχι”, σημείωσε ο κ. Σαρχώσης, με τον κ. Χατζηκράχτη να επιμένει στον πολιτικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στην κριτική του για το χαρακτήρα προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ