Η Δ.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου Στ. Χατζηκράχτη, Ν. Μπαντόγια και Γ. Σακοράφα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα με τίτλο “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου” του Δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου και με την ψήφο των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι αγκομαχούν από τα χρέη και την αναδουλειά, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Χατζηκράχτης, είναι μια ανάσα όσων συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να αναβαθμίσουν τα μαγαζιά τους και εδώ χρειάζεται η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, με την μείωση των δημοτικών τελών και τελών κοινόχρηστων χώρων και όχι οι κατασχέσεις λογαριασμών για μικροποσά.

Οι μικροεπιχειρηματίες δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες, ότι από την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με την δημιουργία υπερπλεονασμάτων δισ. ευρώ, θα αντιστραφεί η οδυνηρή πραγματικότητα και θα γεμίσουν οι τσέπες των εργαζόμενων και συνταξιούχων με “ζεστό” χρήμα, που θα το ρίξουν στην αγορά.

Η φορολογία από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 22%, ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ που πήγε στο 24% από το 9% το 2010, η δυσκολία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις ΔΕΗ και άλλα, έχουν γονατίσει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες και τους οδηγούν άρον – άρον στις συντάξεις πείνας ή στο λουκέτο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου είναι κοντά στα προβλήματα που έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής μας. Η αγωνιστική δράση, η ενίσχυση του συλλογικού αγώνα, σε κοινή πορεία με τους εργαζόμενους και τους αγρότες είναι η μόνη διέξοδος που θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες τους και θα τους απομακρύνει από τις αυταπάτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ