ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο Π. ΡΗΓΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε στρατιωτικούς σχηματισμούς

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας, καθώς στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην πόλη ο αν. ΥΠΕΘΑ προγραμμάτισε συναντήσεις σε σχηματισμούς του Στρατού και της Αεροπορίας.

Οι επαφές ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί με ενημέρωση στην 1η Στρατιά από τον Α/ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή, το διοικητή του σχηματισμού Δ. Ζερβάκη και επιτελείς, ενώ ανάλογες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια σε  404 ΓΣΝ, ΕΣΕΕΕ, ΑΤΑ και ΕΚΑΕ.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην 1η Στρατιά ο κ. Ρήγας τόνισε πως το ν/σ για το φλέγον θέμα των αναδρομικών θα κατατεθεί το Νοέμβριο και θα διευθετηθεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου προσθέτοντας πως «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που μαζί με τη μη περικοπή των συντάξεων, θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε πως «η δύναμη φαίνεται στη νηφαλιότητα, την υπομονή και την επιμονή».

«Οι προκλήσεις που δεχόμαστε από τη σύμμαχο χώρα, που δείχνει να ξεχνά πως είναι τέτοια, πρέπει να αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα αφού ακόμη και σε μια τιμητική νίκη κανείς δεν κερδίζει από έναν πόλεμο», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Εξάλλου αναφερόμενος και στη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη χρήση της 110 ΠΜ ο αν. υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε επιχειρησιακές δράσεις ενώ η χρήση της Πτέρυγας γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου και ταυτόχρονα των υποχρεώσεων της χώρας μας εντός του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αν. υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα της παραχώρησης στρατοπέδων στο δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνέδριο στη Λάρισα θα γίνουν πράξη και σημειώνοντας πως οι διαδικασίες παραχώρησης προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ