Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αφήνοντας αιχμές για «επιτήδειους» και ζητώντας ο ακαδημαϊκός κόσμος να πάρει σαφή θέση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ζητώντας βελτιώσεις και τροποποιήσεις του σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής σχετική συνέντευξη τύπου.

Με αφορμή και τη χθεσινή κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας και τη συνάντηση μαζί τους ο Περιφερειάρχης επανέλαβε πως «η Θεσσαλία αλλά και η χώρα χρειάζεται την τεχνολογική εκπαίδευση», προσθέτοντας πως το σχέδιο του υπουργείου πρέπει να έχει σκοπό να παράγει γνώση «αλλά και τα παιδιά που βγαίνουν στην αγορά εργασίας θα πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να το κάνουν».

Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα ο κ. Αγοραστός στάθηκε στο ανοιχτό ενδεχόμενο δημιουργίας νέων σχολών από πλευράς υπουργείου υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να χαθούν τα δικαιώματα των φοιτητών, οι νέες σχολές να έχουν από την αρχή επαγγελματικά δικαιώματα και η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου να είναι στο ύψος των πραγματικών αναγκών του.

«Το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ παράλληλα χρειαζόμαστε και το Τμήμα Τουρισμού που έχει ενσωματωθεί στη ΣΔΟ», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, καταλήγοντας πως το ν/σ χρειάζεται τροποποιήσεις και βελτιώσεις και καλώντας την ακαδημαϊκή κοινότητα να πάρει σαφή θέση απέναντι στο ζήτημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ