Η ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ

Με την ιαχή «Άξιος» να δονεί την ατμόσφαιρα η Λάρισα υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου το νέο της Ποιμενάρχη, σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ενωτικός στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος μητροπολίτης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους προσθέτοντας πως πλέον η Λάρισα είναι και δική του πατρίδα, ενώ νωρίτερα τον υποδέχθηκε μπροστά στο δημαρχείο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος στην ομιλία που ακολούθησε στην κεντρική πλατεία αναφέρθηκε σε μια ιστορική μέρα για την πόλη και τους πιστούς.

Παρουσία πλήθος κόσμου, εκπροσώπων αρχών και φορέων και ιεραρχών ο κ. Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλείου για την ενθρόνισή του, ενώ ακολούθως θα ψάλει τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Ιγνατίου.

Σημειώνεται πως η τελετή πραγματοποιήθηκε απουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, καθώς μια ίωση τον καθήλωσε στην Αθήνα, ενώ αύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου μητροπολίτη και το απόγευμα της ίδιας μέρας (5:30 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.) ο νέος Ποιμενάρχης θα δεχθεί συγχαρητήριες ευχές στο Επισκοπείο, επί της οδού Ιωαννίνων 3.

Ο Απ. Καλογιάννης

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος ανέφερε:

Μία νέα σελίδα ξεκινά σήμερα για την πόλη μας! Η Λάρισα υποδέχεται σήμερα τον νέο Μητροπολίτη της κ. Ιερώνυμο και είναι ολόθυμη η ευχή όλων μας να φανεί άξιος της αποστολής την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος του ανέθεσε.

Είμαστε βέβαιοι, Σεβασμιώτατε, ότι γνωρίζετε την μακραίωνη ιστορία της πόλης, η οποία δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας για χιλιάδες χρόνια! Η πόλη αυτή, όπως το όνομά της σημαίνει,  υπήρξε και είναι το φρούριο και η ακρόπολη αξιών, οι οποίες εξακολουθούν να μας εμπνέουν!

Ήρθατε να διακονήσετε έναν τόπο φιλειρηνικό! Φιλοπρόοδο! Ζυμωμένο με την γη του! Έναν τόπο με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τους ανθρώπους του! Έναν τόπο που πρωταγωνίστησε σε κοινωνικούς αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα, ανθρωπιά! Έναν τόπο που άντεξε μακρόχρονη δουλεία, που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες, αλλά και διατήρησε ακέραιη την δίψα των παιδιών του για παιδεία που θα έφερνε την ελευθερία! Έναν τόπο που νοιάζεται για τον πολίτη που δυσκολεύεται, έναν τόπο που δίνει ευκαιρίες σε εκείνον που θέλει να προχωρήσει, ανεξαρτήτως καταγωγής και οικονομικής κατάστασης!

Έναν τόπο ανοιχτό σε ιδέες και προοδευτικό στην ανθρωπιά, στην κοινωνικότητα, στην αλληλεγγύη! Έναν τόπο που δεν φοβάται το αύριο, αλλά δεν διαγράφει και το χτες! Έναν τόπο στον οποίο χωρούν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις, χωρίς μίσος! Έναν τόπο με μια νεολαία που γνωρίζει να είναι ανοιχτή στους καιρούς, αλλά και να κρίνει και να σέβεται  θεσμούς και πρόσωπα τα οποία την πλησιάζουν με απλότητα, καλοσύνη και αγάπη, όπως έκανε με τον προκάτοχό σας, μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο! Έναν τόπο με πολλούς επιστήμονες και καλλιεργημένους ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν από τους επικεφαλής των θεσμών να έχουν παιδεία, καλλιέργεια, ανοιχτή ψυχή και αστική αρχοντιά!

Αυτός ο τόπος λοιπόν, σας υποδέχεται σήμερα και ελπίζει ότι θα συνεχίσετε στην γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της ταπεινότητας, της Εκκλησίας που δεν χωρίζει αλλά αγκαλιάζει τους πάντες!

Από την πλευρά μας, εκφράζοντας τα συναισθήματα των συμπολιτών μας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με επίγνωση της διακριτότητας των ρόλων, θα σταθούμε ως Δήμος Λαρισαίων δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία που θα απευθύνεται στον άνθρωπο, θα συνεργαστούμε σε ό,τι έχει να κάνει με την αληθινή πρόοδο του λαού μας,  θα συμπαρασταθούμε σε όποια έκφραση κοινωνικής αγωνίας της Εκκλησίας για να ορθοποδήσει ο τόπος μας, να χαμογελάσουν τα παιδιά μας και να μειωθούν οι ανισότητες τις οποίες η κρίση έφερε!

Χαιρόμαστε για την παρουσία σήμερα στην Λάρισα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των λοιπών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα στο διάστημα που κράτησε τα ηνία της Μητροπόλεως Λαρίσης, μέχρι να ξεκινήσει αυτή η καινούργια σελίδα!

Σας καλωσορίζουμε στην Λάρισα, Σεβασμιώτατε κ. Ιερώνυμε! Ευχόμαστε να γίνετε ένας από εμάς και η Λάρισα να είναι το σπίτι σας, οι άνθρωποί της οι άνθρωποί σας και η Εκκλησία επί των ημερών σας να συνεχίσει να δίνει τα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη! Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας! Άξιος!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ