ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΥΦΕΘΑ Μ. ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ (ΦΩΤΟ)

Ενημερωτικές επαφές σε στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία επισκέφθηκε αρχικά το Κουτσόχερο για να ακολουθήσει το ΑΤΑ, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και η 1η Στρατιά,

όπου και προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

“Κάτω από την εμπειρία, το ήθος, το θάρρος, την κατάρτιση και τον επαγγελματισμό σας ασκούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ αφήνετε τα αποτυπώματα σας στον χερσαίο και εναέριο χώρο. Από την πλευρά μας, ως Πολιτεία, αναγνωρίζουμε και τιμούμε τη συνεισφορά σας αυτή και εργαζόμαστε για την καλύτερη υποστήριξη των υπηρεσιακών αναγκών και απαιτήσεων της εκπλήρωσης του έργου σας.

Ενός έργου που διασφαλίζει την αεράμυνα της χώρας και εξασφαλίζει τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εσάς που εργάζεστε και πολεμάτε μέρα και νύχτα στον αέρα και στο έδαφος, δεν έχω παρά να πω ως Υφυπουργός Άμυνας, ένα μεγάλο Ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων”, τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό της στο ΑΤΑ η υφ. Εθνικής Άμυνας, η οποία έφτασε συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρ. Χριστοδούλου.

Μεταβαίνοντας στην 1η Στρατιά και συνοδευόμενη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Δημόκριτο Ζερβάκη η υφ. Εθνικής Άμυνας μιλώντας στους δημοσιογράφους αρνήθηκε να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ επανέλαβε πως τα αναδρομικά των ενστόλων, μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, θα καταβληθούν μέσα στο Νοέμβριο.

«Το έμψυχο δυναμικό είναι η βάση για το παραγόμενο έργο στις Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε η κ. Κόλλια, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από την ενημέρωση, ενώ έσπευσε να προσθέσει πως «υποχρέωση των πολιτικών είναι να υπηρετούν τις Ε.Δ της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους είναι υπεύθυνες για την εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της η ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε ακόμη το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), το Βρεφονηπιακό σταθμό της Λάρισας και το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ