ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα πάλης και μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

“Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όσο και η Ν.Δ που διεκδικεί να ξαναγίνει κυβέρνηση, δεν θα καταργήσουν τους 700 μνημονιακούς νόμους, αντίθετα είναι δεσμευμένοι για νέα αντεργατικά μέτρα. Τα ψίχουλα σε βάθος τετραετίας που υπόσχονται με το μάτι στραμμένο στις εκλογές, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης, θα εκμηδενισθούν από την μείωση του αφορολόγητου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τη χασούρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαμε και από την άγρια φοροληστεία”, τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές.

Κάνοντας λόγο για «άθλιο υπονομευτικό παιχνίδι των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ και αλλού» το Δ.Σ του ΕΚΝΛ αποφάσισε ως γνωστόν τη μετάθεση της ημερομηνίας της πανεργατικής απεργίας για την Τετάρτη 28/11, καλώντας όλους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με βασικά αιτήματα τα εξής:

Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο-5θήμερο35ωρο.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν οι διώξεις!

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η Λάρισα και χώρα μας μια τεράστια αμερικανονατοϊκή βάση ορμητήριο πολέμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ