ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Λάρισας

Ο σύγχρονος «Γιάννης Αγιάννης», μια 53χρονηκαθαρίστρια από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, καταδικάστηκε και εκτίει 10ετή φυλάκιση στις Φυλακές Θήβας, επειδή πριν από 20 χρόνια άλλαξε  το  πιστοποιητικό που έγραφε ότι φοίτησε στην Ε΄ τάξη και το έκανε ΣΤ’ Τάξη, ώστε να αποκτήσει

τα  τυπικά  προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού.

Σε καμία περίπτωση, δεν επικροτούμε το γεγονός, ούτε θεωρούμε ότι δεν υπήρχαν και άλλες επιλογές. Η «δικαιοσύνη», όμως, σε ρόλο «Ιαβέρη», δείχνοντας για ακόμη φορά τον ταξικό της χαρακτήρα και αποδεικνύοντας αυτό που λέει ο λαός πως «το φίδι δαγκώνει τους ξυπόλυτους», εξάντλησε την αυστηρότητά της στην 53χρονη καθαρίστρια, τιμωρώντας την με 10 χρόνια φυλακή, χωρίς αναστολή. Εξίσωσε την ποινή, σε σχέση με τους μισθούς δύο δεκαετιών και τη «μεγάλη ζημία» εις βάρος του Δημοσίου, ξεχνώντας πως  όλα αυτά τα χρόνια δούλευε ανελλιπώς και προσέφερε την εργασία της. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Το κράτος, λοιπόν, που οφείλει να ελέγχει άμεσα τα δικαιολογητικά σε ένα διαγωνισμό, έρχεται να τιμωρήσει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει, που για μια 20ετία προσφέρει συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου. Τιμωρεί μια φτωχή εργαζόμενη, την ώρα που αθωώνει τραπεζίτες, χρηματιστές για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το πλιάτσικο στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, χαρίζει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες . Ή ακόμη, κωλυσιεργεί σε μεγάλες υποθέσεις υφαρπαγής δημόσιου χρήματος, διαφθοράς και σκανδάλων, προκειμένου να παραγραφούν, ή «αφωνεί» σε σκανδαλώδεις πράξεις εργολάβων, προμηθευτών και του πολιτικού προσωπικού, που υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Το ΜΕΤΑ, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε αυτή τη στάση της «δικαιοσύνης», ενώνει τη φωνή του με όλους όσοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση της καθαρίστριας και την επαναφορά της στην εργασία. Καλεί τέλος όλα Συνδικάτα να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς την 53άχρονη καθαρίστρια των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ