ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θα κατασκευαστεί και ο δρόμος από την π.ε.ο Λάρισας – Κοζάνης μέχρι το οινοποιείο Μίγα

Δημοσιεύθηκε σήμερα η διακήρυξη του δήμου Τυρνάβου σύμφωνα με την οποία την 27η Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Τυρνάβου, θα διεξαχθεί με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά το έργο με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

Το έργο ανήκει στην κατηγορία εργασιών ΟΔΟΠΟΙΙΑ, με προϋπολογισμό 201.045,83 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα). Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελωνα που θα αποκτήσουν βελτιωμένη πρόσβαση προς τα ποιμνιοστάσιά τους, αλλά και των αγροτών του Τυρνάβου που θα πηγαίνουν χωρίς πρόβλημα στα χωράφια τους.

Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση της υποδομής 2 υφιστάμενων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 2290m

Συγκεκριμένα θα κατασκευασθεί η αγροτική οδός στο ύψος της Παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας προς το Οινοποιείο του κ. Μίγα σε μήκος 640μ, καθώς και η αγροτική οδός στον Αμπελώνα προς το Πεδίο βολής σε μήκος 1650μ.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΑΣ

  • Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές σε βάθος έως 0,10m σε μήκος οδών 2290m.
  • Θα κατασκευασθούν οι επιχώσεις με κατάλληλα υλικά (3Α κλπ)
  • Θα γίνει η νέα ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών σε ολόκληρο το μήκος τους.
  • Θα γίνει η απαιτούμενη οριζόντια (διαγράμμιση) και κάθετη σήμανση των οδών.

Χρηματοδότηση – κόστος

Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου, με βάση τη μελέτη με αριθμό 07/2017 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου, ανέρχεται στο ποσό των 201.612,90 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 250.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Η διακήρυξη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση για τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.tirnavos.gr.

Περίληψη της παρούσας διακήρυξης δημοσιεύεται στον Ελληνικό τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν.4412/16 και αναρτάται στο πρόγραμμα «Διαύγεια» www.diavgeia.gov.gr.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου, αρμόδιος υπάλληλος Ξάνθου Βασιλική (τηλ.2492350142 Φαξ:2492350146) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ