ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Απίστευτη καταγγελία έφτασε στο Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», σύμφωνα με την οποία ολιγομελής ομάδα ανήλικων λειτουργώντας ως «συμμορία» λυμαίνεται τη Νίκαια Λάρισας κακοποιώντας και θανατώνοντας ζωάκια.

Μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν ήδη τις διευθύνσεις των σχολείων της Νίκαιας, αφού δυστυχώς πρόκειται για μαθητές, ενώ για τη δράση τους ενημερώθηκε και η δημοτική αρχή του δήμου Κιλελέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας στο στόχαστρο των ανήλικων έχουν μπει αδέσποτα της Νίκαιας, ενώ ήδη καταγράφηκαν κρούσματα σοβαρής κακοποίησης αλλά και θανάτωσης ζώων, τα οποία κυνηγήθηκαν με καδρόνια και πέτρες και ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς από τους ανήλικους δράστες.

Η καταγγελία είναι σοβαρή, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανήλικοι δεν περιορίζονται σε παραβατικότητα που αφορά μόνο στα ζώα.

Αν ισχύουν οι καταγγελίες καλό θα είναι να υπάρξει σχετική παρέμβαση των όποιων αρμοδίων αλλά και απαντήσεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες, για ένα θέμα που αποτελεί «κοινό μυστικό» στην κοινότητα!

Ευχής έργο πάντως είναι οι καταγγέλλοντες να υποστηρίξουν μέχρι τέλους την όποια διαδικασία ακολουθηθεί, με στόχο την αποτροπή τέτοιων φαινομένων που αν μη τι άλλο δεν τιμούν καμία πολιτισμένη κοινωνία και φυσικά αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής.

Επίσης, αν ισχύουν τα παραπάνω και πρόκειται πράγματι για ανηλίκους, τότε πρέπει να τονίσουμε ότι με  τέτοια ένστικτα σε αυτή την ηλικία, μόνο να φανταστούμε μπορούμε πώς θα εξελιχθούν ως ενήλικες, αν οι γονείς τους ή η κοινωνία δεν πάρουν τα μέτρα τους τώρα…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ