ΣΕ ΡΑΨΑΝΗ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ

Στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βλαχογιαννίου και του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης βρέθηκε η Τυρναβίτισσα, Αθηνά Σιαφαρίκα. Η νεαρή δικηγόρος, γνωστή για την αγάπη που τρέφει για την παράδοση, δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει τους κατά τόπους συλλόγους της περιοχής που διατηρούν

«ζωντανή» την παράδοση του τόπου μας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «καθήκον» των νεότερων που ασχολούνται με τα κοινά να βρίσκονται με κάθε ευκαιρία δίπλα στους πολίτες. Ειδικότερα το σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media:

“Σε μια περίοδο που οι πολίτες αποστρέφονται την πολιτική, εμείς οι νεότεροι οφείλουμε να «ξαναχτισουμε» τις γέφυρες της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών-πολιτικής. Αυτό, όμως, δεν γίνεται από την ασφάλεια του υπολογιστή ή του γραφείου μας, δεν γίνεται (μόνο) με διαπιστώσεις και κριτική κατά του παλαιού & «νέου» πολιτικού συστήματος. Αλλά πρωτίστως γίνεται «ενώπιος ενωπίω», γίνεται εκεί που ζουν, χαίρονται, πενθούν, συνομιλούν, διαφωνούν, τιμούν και εν τέλει υπάρχουν οι άνθρωποι. Αν λοιπόν επιθυμούμε κάποτε να τους εκπροσωπήσουμε, να είμαστε η «φωνή» τους, πρέπει πρώτα να τους αναζητήσουμε, να τους γνωρίσουμε, να τους ακούσουμε, να μοιραστούμε και τη γιορτή και την καθημερινότητα τους. Με κάθε αφορμή, με κάθε ευκαιρία, σε άναμμα δέντρου, σε κοπές πίτας, σε αρχαιρεσίες συλλόγων… οφείλουμε να είμαστε εκεί και, με δική μας πρωτοβουλία, να προσεγγίσουμε τους πολίτες. Άλλωστε, αυτοί είναι η αφετηρία, το επίκεντρο, αλλά και το τέλος (ο σκοπός) της προσπάθειάς μας.”

Ευχαρίστησε δε τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Βλαχογιαννίου και τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης «για την φιλοξενία, αλλά ιδίως για την άοκνη προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, δίνοντας ζωντάνια στον τόπο τους, ενίοτε φυλάσσοντας τις δικές τους «Θερμοπύλες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ