ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Δυναμική συγκέντρωση στο μνημείο του Κιλελέρ ενόψει της αυριανής συνάντησης στην Αθήνα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, μετά από σχετικά κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας, καταθέτοντας στεφάνι και δηλώνοντας αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα τους.

«110 χρόνια μετά το Κιλελέρ ξαναβρισκόμαστε στο σημείο που η γη και η παραγωγή συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, δίνοντας αγώνα επιβίωσης με στόχο να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση «κάποιων αγροτών» που πραγματοποιούν ξεχωριστή συνάντηση νωρίτερα και στη μία μετά το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πρόκειται για διασπαστικές κινήσεις κάποιων αγροτών και της κυβέρνησης που υπονομεύουν τον αγώνα μας, η συνάντηση είναι μία και γίνεται στις 6.30 το απόγευμα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μαρούδας, στέλνοντας μήνυμα πως αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ