ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΑμεΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη του στόχου ζήτησε η πρόεδρος του Κέντρου Ευ. Λιακούλη

Πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του νεοκλασικού στην οδό Μανωλάκη ώστε να είναι προσβάσιμο στα άτομα με κινητικά προβλήματα ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο χώρο η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη.

Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τα μέλη του ΔΣ τόνισε πως στόχευση της διοίκησης είναι τα έσοδα για την αναμόρφωση να συγκεντρωθούν από εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στον Μύλο 1927, κατά την οποία θα γίνει και η κοπή πίτας του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, ενώ η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος Ρ. Τσιουλάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

«Τα άτομα με αναπηρία είναι συντοπίτες μας, συνεργάτες μας, μέλη της οικογένειάς μας. Έχουμε ένα νομικό και ιστορικό καθήκον απέναντι στην κοινότητα που ζούμε. Η αυτονομία στην κοινωνική, επαγγελματική, οικονομική και πολιτιστική ζωή των ατόμων με αναπηρία και προβλήματα ίσως και πρόσκαιρα, δεν έχουν ακόμη λυθεί», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Λιακούλη, προσθέτοντας πως «στα “εργαστήρια ζωής” που διοργανώνονται από το ΟΚΑΝΑ Λάρισας στο χώρο του νεοκλασικού, υπάρχουν περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες, ωστόσο άτομα με κινητικές δυσκολίες δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτά, λόγω της κατασκευής του κτιρίου».

Τέλος στην ανάγκη παρεμβάσεων με γνώμονα το σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτιρίου στάθηκαν ο γραμματέας του ΤΕΕ Αστ. Νάρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας Κ. Παπαδημητρίου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ