ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η “AGROTHESSALY”

Με υψηλές προσδοκίες λόγω της αύξησης των εκθετών και των εκθεσιακών χώρων αλλά και των συνεργειών που αναπτύσσονται εντός και εκτός τειχών ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία “Agrothessaly”, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 3 Μαρτίου στη Σκεπαστή της Νεάπολης.

Ανακοινώνοντας πως η τελετή των εγκαινίων θα γίνει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη ο δήμαρχος Λαρισαίων, εκπρόσωποι της ΔΕΘ-Helexpo, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Π. Νταής παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη τύπου περιγράφοντας μια σπουδαία συνδιοργάνωση που θέτει την πόλη στο επίκεντρο, αναδεικνύει τις συνέργειες και την εξωστρέφειά της και ανοίγει δρόμους για μελλοντικούς σχεδιασμούς που αφορούν σε Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και τη λειτουργία θεματικών πάρκων στη Λάρισα.

«Ανοίγουμε δρόμους για οφέλη που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Απ. Καλογιάννη, ενώ ο αν. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo Αλ. Τσαξιρλής όπως και ο υπεύθυνος διοργάνωσης Β. Σπύρου στάθηκαν στο μοντέλο συνεργασίας που αναπτύχθηκε, το οποίο μεταφράζεται σε μια πανελλαδικής εμβέλειας έκθεση που κέντρισε το ενδιαφέρον και στο εξωτερικό.

«Η Agrothessaly έχει θέσει πλέον τα θεμέλια για μια ιδιαίτερα εξωστρεφή έκθεση που δεν περιορίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, ενώ στους άμεσους στόχους είναι η πιστοποίησή της προκειμένου να μπει στο Ευρωπαϊκό Καλεντάρι Εκθέσεων», τονίστηκε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σ. Γιαννακόπουλο να περιγράφει μια προσπάθεια «μιας έκθεσης καινοτομίας και ευφυούς γεωργίας που κάνει τη χώρα ανταγωνιστική», ενώ ο Π. Νταής αναφέρθηκε στη δυναμική και την αίγλη που δίνει στην έκθεση η συμμετοχή start up επιχειρήσεων.

«Η στρατηγική συνεργασία Δήμου- ΔΕΘ Helexpo αποδεικνύει πως αυτό το μοντέλο συνεργειών μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα», κατέληξαν οι ομιλητές, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για νούμερο που θα ξεπεράσει τις 40.000.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ