ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο Εφετείο Αθηνών ξεκίνησε τελικά χθες Τετάρτη η εκδίκαση του αιτήματος καθορισμού συνολικής ποινής του 49χρονου κρατούμενου των φυλακών Λάρισας Σπ. Χ., που από τις 14 Ιανουαρίου βρίσκεται σε απεργία πείνας για τη συγχώνευση των ποινών του, ενώ μετά και τις πρώτες εισηγήσεις των δικηγόρων η έδρα διέκοψε ορίζοντας νέα συνεδρίαση για την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Την ίδια ώρα ο κρατούμενος συνεχίζει την απεργία πείνας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αρχές της εβδομάδας δέχτηκε την επίσκεψη γιατρού στις φυλακές αρνούμενος ωστόσο να δεχθεί και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο παρά την επιδείνωση της υγείας του, επικαλούμενος την απαγόρευση που ισχύει στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια της παραμονής του σ’ αυτό.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του κρατουμένου παρουσιάζει και νέα επιδείνωση, αφού έχει απωλέσει πάνω από 25 κιλά, παρουσιάζει έντονα προβλήματα στην κίνηση και δυσκολία συγκέντρωσης, αφυδάτωση, ορθοστατική υπόταση και ταχυκαρδία, όπως και χαμηλές τιμές σακχάρου και συμπτώματα υπογλυκαιμίας.

Εντατικολόγος που τον εξέτασε εκφράζει την έντονη ανησυχία του για μη αναστρέψιμη κατάσταση, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρά την πρόταση που του έγινε για συνέχιση της απεργίας πείνας στο χώρο του νοσοκομείου ο κρατούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά επιμένοντας σε συνέχιση του αγώνα του εντός των φυλακών όπου κρατείται.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ