ΈΚΑΝΑΝ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Ευθείες βολές της αντιπολίτευσης με αφορμή τον απολογισμό των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών στον Δήμο Κιλελέρ

« Άλλη μία απόδειξη του πανικού που έχει καταλάβει τον δήμαρχο Θ. Νασιακόπουλο και τους στενούς του συνεργάτες αποτελεί ο δήθεν απολογισμός πεπραγμένων των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλελέρ» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο προσθέτοντας:

«Στην ουσία αναλώνονται στις ίδιες υποσχέσεις, που μοιράζουν αφειδώς την τελευταία πενταετία, προκειμένου να καλύψουν το ανύπαρκτο έργο τους. Επικαλούνται, δε, έωλα στοιχεία στην αγωνία τους να απαξιώσουν το έργο της δημοτικής μας αρχής, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στην πιο δύσκολη, οικονομικά, περίοδο για τη χώρα και παρά τις τεράστιες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, κατάφερε και κατασκεύασε δύο μεγάλα σχολικά κτίρια.

Πρόκειται για το τριθέσιο Νηπιαγωγείο Νίκαιας και για την επέκταση με νέες αίθουσες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου. Συνάμα, προχωρήσαμε την υποθεμελίωση του παλαιού κτιρίου, στο ίδιο σχολείο, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα στατικότητάς του. Συντηρήθηκαν, εξάλλου, όλα τα υπόλοιπα σχολεία και καλύφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι λειτουργικές τους ανάγκες.

Τότε, όμως, υπήρχε πραγματική οικονομία και νοικοκύρεμα και παρά τους εξαιρετικά περιορισμένους πόρους, όλα τα σχολεία ήταν σε άριστο επίπεδο. Ενώ τώρα, φθάσαμε σε σημείο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πλατυκάμπου να κάνει λαχειοφόρο για την αγορά κλιματιστικού, ώστε να μην κρυώνουν τα παιδιά τους στο σχολείο! Αυτή και μόνον η ενέργεια συνιστά κόλαφο για τη σημερινή δημοτική αρχή και για το δήθεν έργο της στα σχολεία του Δήμου.

Παρουσίασαν οι δύο πρόεδροι τις οφειλές προς το ΙΚΑ και το Μ.Τ.Π.Υ. ως δήθεν οφειλές του Δήμου αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για οφειλές του κράτους, που αφορούσαν τη μισθοδοσία των καθαριστριών.

Απέφυγαν, δε, σκοπίμως να αναφέρουν το ύψος των οφειλών που άφησαν οι σχολικές επιτροπές των Καποδιστριακών Δήμων, προφανώς για να μην εκθέσουν τους φίλα προσκείμενους στην παράταξή τους παλιούς αιρετούς.

Όσο για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η σημερινή όψη του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψής του, σε μία εποχή που η χρηματοδότηση από την πολιτεία για τη συντήρηση των σχολείων είναι πολλαπλάσια από αυτή που εμείς είχαμε εμείς στη διάθεσή μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ