“ΚΑΗΚΕ” Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΟΓΩ ΜΠΟΥΡΑΝΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Απίστευτη ήταν φέτος η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στον Τύρναβο, αφού χιλιάδες επισκέπτες με ΙΧ και λεωφορεία κατέκλυσαν την πόλη από νωρίς το πρωί για να δουν από κοντά το Διονυσιακό έθιμο του Μπουρανί που με μοναδικό τρόπο γιορτάζεται στην πόλη.

Τον τόνο έδωσαν ο σύλλογος Γαϊτανάκι – Μπουρανί που παρουσίασε δρώμενα αρχικά στο λόφο του προφήτη Ηλία όπου εμφανίστηκε και το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου, και λίγο αργότερα στην πλατεία Αγοράς, αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου με ανάλογα δρώμενα στην κεντρική πλατεία.

Οι PARANAUE στους δρόμους του Τυρνάβου συμπαρέσυραν του επισκέπτες σε ένα ρυθμικό και χορευτικό show και δικαιολογημένα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα, ενώ ορχήστρα με χάλκινα περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης.

Ολη η πόλη είχε μετατραπεί σε μία απέραντη πίστα με τους επισκέπτες να χορεύουν σε παραδοσιακούς ρυθμούς και να διασκεδάζουν στο κλίμα της ημέρας ΜΕ τα ουζερί και τις ταβέρνες να σερβίρουν τοπικό κρασί και τσίπουρο μαζί με τοπικούς μεζέδες.

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες τα καφέ και τα μπαρ της πόλης ανέβασαν ρυθμό και έτσι μουσική, χορός και κέφι αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αποδεικνύοντας πάντα το σλόγκαν που θέλει τους Τυρνάβιτες να συνεχίζουν τη διασκέδαση όταν όλοι οι άλλοι σταματάνε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ