ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΨΉΦΟΣ (ΦΩΤΟ)

Μηνύματα αισιοδοξίας για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλία εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Τσιαπλές

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ θα βγουν πιο δυνατά από τις κάλπες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΛΑΣΥ Τάσος Τσιαπλές παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τις βασικές θέσεις της παράταξης για τις περιφερειακές εκλογές, όπως και σημαντικό τμήμα του ψηφοδελτίου.

«Γνωρίζουμε καλά πως στις εκλογές η αποσιώπηση των θέσεών μας θα ενταθεί και τα ψευτοδιλήμματα θα δώσουν και θα πάρουν, ωστόσο θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μη χαθεί καμία λαϊκή ψήφος», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσιαπλές, στρέφοντας τα πυρά του τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ καλώντας «όσους εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ να μη γυρίσουν στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Αιχμηρός κατά του νυν Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού «που υπηρετεί πιστά την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου», αλλά και κατά των κκ. Τσιλιμίγκα και Κουρέτα που διεκδικούν την Περιφέρεια ο κ. Τσιαπλές μίλησε για «σκιαμαχίες» εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα στηλίτευσε και «τη δήθεν αντιπολίτευση της ναζιστικής ΧΑ που συμφωνεί στα βασικά με την πλειοψηφία χύνοντας αντικομουνιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο και καταλήγοντας ενάντια στο εργατικό ταξικό κίνημα».

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε, την αντιλαϊκή πολιτική, που προωθούσε στην Περιφέρεια η πλειοψηφία της Ν.Δ, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ε.Ε και την συναίνεση σε βασικά ζητήματα, των αιρετών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων και της Χρυσής Αυγής και διεκδικούσε μέτρα στήριξης του λαού. Ήμασταν πάντα μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργατών για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, των συνταξιούχων για επιστροφή όλων των κλεμμένων από τις συντάξεις, δωρεάν υγεία, φάρμακα, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, των αγώνων των σπουδαστών και μαθητών, των γυναικών, θέτοντας αυτά τα αιτήματα και στο περιφερειακό συμβούλιο, διεκδικώντας λύσεις. Αναδείξαμε το πρόβλημα της ανεργίας και το αίτημα την νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο που δεν το στήριξαν Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι υπέρ του ανοίγματος πολλές Κυριακές.

Στηρίξαμε τους δίκαιους αγώνες και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και την εξασφάλιση της διάθεσής τους, για την μείωση του κόστους παραγωγής, της βαριάς φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών, για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με πλήρη αποζημίωση από τις ζημιές, καταδικάσαμε την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Στηρίξαμε τους αγώνες των μικρομεσαίων ΕΒΕ, ενάντια στην επέλαση των μεγάλων επιχειρήσεων, την φοροληστεία, για την κοινωνική ασφάλιση, την επαγγελματική στέγη, τους πλειστηριασμούς, θέτοντας αυτά τα ζητήματα και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ζητήσαμε από το περιφερειακό συμβούλιο, να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, να ζητήσει την προστασία των λαϊκών κατοικιών και την παύση των διώξεων όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, κάτι που απέφυγαν οι άλλες δυνάμεις να το ψηφίσουν και θέσαμε το αίτημα κατάργησης των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες, αλλά η Ν.Δ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν το στήριξαν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαπλές, καταλήγοντας αναφερόμενος στη ΛΑΣΥ πως «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα την νέα γενιά, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε κάθε Δήμο και Κοινότητα, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην ευρωβουλή και την βουλή, δίνοντας δύναμη στη δική τους δύναμη».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ