ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ) Λάρισας

Το αδιαμφισβήτητο χρέος και αποστολή του ελληνικού σχολείου να προετοιμάζει τους πολίτες της αυριανής δημοκρατικής υγιούς κοινωνίας επιβάλλει την εγρήγορση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να παραμένουν οι πόρτες των σχολείων ερμητικά κλειστές σε ναζιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές  παραφωνίες.

Τα σύμβολα της Χιτλερικής Γερμανίας και του ναζισμού, που σκόρπισε τον όλεθρο στην ανθρωπότητα, δε χωράνε στα θρανία και στις τάξεις των σχολείων μιας  χώρας, που η συμβολή της ιστορικά υπήρξε καταλυτική για τη διάλυση του τέρατος του φασισμού.

Σκοπός της παιδείας είναι θωρακίζοντας τους νέους με τις αξίες της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού να οικοδομήσει τα  θεμέλια ενός ειρηνικού κόσμου που δε θα ξαναζήσει τη βία και το μίσος που συμβολίζουν αυτά τα σύμβολα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει με κάθε παιδαγωγικό μέσο να μην αφήσει κανένα παράθυρο ανοιχτό στην εξοικείωση με ό,τι θυμίζει τις μελανότερες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Γιατί τα σχολεία μας είναι κοιτίδες ιστορικής μνήμης, ανθρωπισμού και οικοδόμησης πολιτισμού.

Κι αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ