ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ DRONES ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου βρέθηκαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας Αμερικάνοι αξιωματούχοι, στην οποία ήδη φιλοξενούνται τα “μικρότερα” UAV MQ-9 (drone), για να διαπιστώσουν την δυνατότητα να υποστηριχθούν τα “θηριώδη” σε μέγεθος και δυνατότητες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Global Hawk.

Η επίσκεψη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή και την χθεσινή δήλωση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ. Καμπά “να συνεχιστεί η συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ”. Η προοπτική να “αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο” από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ η 110 Π.Μ.   ως βάση μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή ως βάση ιπτάμενων τάνκερ μας ανησυχεί ιδιαίτερα .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Όμως αποδεικνύεται ότι οι βάσεις αυξάνουν την αστάθεια και λειτουργούν σαν μαγνήτης τόσο από τους αντιπάλους όσο και από την διεθνή τρομοκρατία.

Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να παλέψει για την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους της πόλης να καταδικάσουν την εντεινόμενη Αμερικανο-νατοϊκή αναβάθμιση των στρατοπέδων της περιοχής μας και να συστρατευθούν στην υπόθεση της ειρήνης.

Καταγγέλλουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας , τις Δημοτικές αρχές του Νόμου και ιδιαίτερα το Δήμο Λαρισαίων , που τηρώντας σιγή ιχθύος δείχνουν ανοχή και σιωπηρή συναίνεση στα πολεμικά σχέδια  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – ελληνικής ολιγαρχίας. Απαιτούμε να παρθούν καταδικαστικές αποφάσεις απέναντι στα σχέδιά τους .

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας απαιτούμε:

Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα ,  την έξοδο από το ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, και το  κλείσιμο όλων των βάσεων. Να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας -Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.

Να   σταματήσει   η   χωρά   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων   που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη   προσφυγιά ολόκληρους λαούς

Στην κατεύθυνση αυτή θα ενταθεί ο αγώνας μας το επόμενο διάστημα με στοχευμένες δράσεις με αφορμή τα 70 χρόνια της ίδρυσης του επιθετικού συνασπισμού του ΝΑΤΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ