ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ Ο ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Γενική συνέλευση των αρδευτών – μελών του ΤΟΕΒ Δαμασίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δελήχειου Πνευματικού Κέντρου με κύριο θέμα την έγκριση του ισολογισμού και του απολογισμού του 2018 και του προϋπολογισμού του 2019.

Μιλώντας στη συνέλευση ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Μανίκας εξέφρασε την ικανοποίηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΤΟΕΒ αφού σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία στις 31 -12- 2018 δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ, δεν είχε δάνεια και ρυθμίσεις. Μάλιστα εμφάνιζε και ένα σημαντικό αποθεματικό 342.000 €, τη στιγμή που υπάρχουν και ανεξόφλητα υπόλοιπα 210.000€ από τους αρδευτές τα οποία και θα εισπραχτούν μέχρι την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Παράλληλα όπως επεσήμανε, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ οι αγρότες θα πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση μη οφειλής από τους ΤΟΕΒ.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίκα τα έργα υποδομής που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με το ολοκληρωμένο υπογειωμένο δίκτυο και η χρηστή διαχείριση επέτρεψαν τα προηγούμενα 4 χρόνια να υπάρξει συνολική μείωση 20% επί των αρδευτικών τελών (5% ετησίως) ενώ για φέτος η διοίκηση αποφάσισε μείωση 10% επί των τελών σε όσους εξοφλήσουν τις οφειλές τους από τα αρδευτικά τέλη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

ΕΡΓΑ

Ο κ. Μανίκας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα έργα που γίνονται στα όρια του ΤΟΕΒ, επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλία του δήμου και με κονδύλια του υπουργείου Υποδομών ολοκληρώνεται το σκέπασμα του κεντρικού αύλακα προϋπολογισμού 400.000 €, ενώ από το περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε κονδύλι 240.000 € για τοποθέτηση νέων INVERTER στο σύστημα ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων που θα εξασφαλίσουν οικονομία στο ρεύμα και στο νερό.

Τέλος ο κ. Μανίκας αφού για μια ακόμη φορά μίλησε για ΤΟΕΒ πρότυπο, κάλεσε την πολιτεία να καταργήσει τα χαράτσια στο αγροτικό ρεύμα που αυξάνουν κατά πολύ το κόστος άρδευσης, ενώ αναφερόμενος στην πορεία της ενεργειακής κοινότητας στην οποία συμμετέχει ο ΤΟΕΒ Δαμασίου, με άλλους ΤΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας τόνισε ότι έχει κολλήσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς, που εξετάζει τη νομιμότητα της παραχώρησης έκτασης από το δήμο Λαρισαίων στην νεοσυσταθείσα ενεργειακή κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισολογισμός απολογισμός και προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ