ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΩΣ 80% ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ

Δύο νέα συνδρομητικά προγράμματα για τους οδηγούς οχημάτων Κατηγορίας 2 (ΙΧ) που ταξιδεύουν ανάμεσα σε Λάρισα και Βόλο και διέρχονται από το σταθμό του Μοσχοχωρίου και τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου 2019 παρουσίασαν σήμερα κορυφαία στελέχη της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Μοσχοχώρι Μετ’ Επιστροφής» και «Moschochori Local» που είναι ανανεωμένιο σε σχέση με το σημερινό.

Οπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Δημήτριος Γκατσώνης και ο διευθυντής λειτουργίας Δημήτριος Μανδαλώζης το νέο πρόγραμμα «Μοσχοχώρι Μετ’ Επιστροφής», απευθύνεται κυρίως σε αυτούς τους συνδρομητές που κάνουν το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος – Λάρισα έως και 5 φορές το μήνα και πλέον θα δουν μία σημαντική ελάφρυνση αφού σε περίπτωση που κάνουν το δρομολόγιο εντός 10 ωρών θα πληρώνουν το ποσό των 4,8 €.

Αναφερόμενοι στο ανανεωμένο πρόγραμμα «Moschochori Local» σημείωσαν ότι εξυπηρετεί εκείνους τους συνδρομητές οι οποίοι διέρχονται από τον Σταθμό του Μοσχοχωρίου περισσότερες από 10 φορές το μήνα, αφού από την 1η Μαΐου θα ισχύσουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις, από αυτές που ισχύσουν σήμερα για το πρόγραμμα «Moschochori Local».

Αναλυτικότερα, τα νέα ποσοστά έκπτωσης στο ανανεωμένο «Moschochori Local»έχουν ως εξής:

Αριθμός μηνιαίων διελεύσεων Ποσοστό έκπτωσης
1-5 0%
6-10 50%
11-30 70%
31-60 80%
61+ 0%

Οι νέες τιμές που θα ισχύσουν βάσει των διελεύσεων από τα διόδια φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Οπως εξήγησαν τα κορυφαία στελέχη της αυτοκινητόδρομος Αιγαίου η εταιρεία προχωράει στην καθιέρωση αυτών των προγραμμάτων λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν από εξωτερικό συνεργάτη σε 12 ομάδες οδηγών στη διαδρομή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα, και οι οποίες έδειξαν ότι οι οδηγοί θα θεωρούσαν λογική μία τιμή στα διόδια Μοσχοχωρίου της τάξης των 2 – 2,5 € ενώ αίσθηση προκάλεσε το εύρημα σύμφωνα με το οποίο οι περισσότεροι από αυτούς που χρησιμοποιούν της π.ε.ο. Λάρισας – Βόλου αψηφούν τα θέματα ασφάλειας και άνεσης και το κάνουν μόνο λόγω κόστους.

Ο στόχος της καθιέρωσης αυτών των προγραμμάτων είναι να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των διερχόμενων οδηγών, να γίνουν ελκυστικοί οι όροι για μία ασφαλή διαδρομή, να εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω eway.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Οι κ.κ. Μανδαλώζης και Γκατσώνης στάθηκαν ιδιαίτερα και στο κοινωνικό αποτύπωμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σημειώνοντας ότι το 2018 από την εταιρεία που πλήρωσε σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία 13 εκ. €, έγιναν επενδύσεις ύψους 4 εκ. €, επενδύθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας 15 εκ. € και δόθηκαν 4,3 εκ. € για βελτίωση των εγκαταστάσεων. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί η διατήρηση των 449 άμεσων και 1.567 έμμεσων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών κ.λπ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δύο προγράμματα να επεκταθούν στο μέλλον και στη διαδρομή Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Τέλος κάλεσαν τους οδηγούς που δεν είναι συνδρομητές να γίνουν άμεσα, καλώντας την Εξυπηρέτηση Πελατών στο 2410 741440 – ή ηλεκτρονικά στο www.aegeanmotorway.gr/eway, συμπληρώστε το αίτημά σας και θα αποκτήσετε τον δικό σας eway πομποδέκτη, δωρεάν.

Στη σημερινή συνέντευξη που συντόνιζε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρήνη Ζαβρίδου, ήταν παρούσες και οι κ.κ. Γ. Βασιλειάδου διευθύντρια τμήματος οδικής ασφάλειας και Εβ. Κωνσταντέλου διευθύντρια του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ