ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από μαθητές του τομέα Μηχανολογίας – ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων στην Γερμανία-Λειψία & Πολωνία-Βρότσλαβ με θέμα

“Μάθηση στην εργασία και καλές πρακτικές στους Αυτοματισμούς Αυτοκινήτων”.

Στο πρόγραμμα για την Γερμανία-Λειψία συμμετείχαν (10) μαθητές και (2) συνοδοί καθηγητές και για την Πολωνία-Βρότσλαβ συμμετείχαν (10) μαθητές και (2+2) συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές και στα δύο προγράμματα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν νέες τεχνικές, μεθόδους και εξελίξεις πάνω στα αυτοκίνητα αλλά και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά τους διάρκειας 16 ημερών.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό να γνωρίσουν κάτι καινούριο και να αποκτήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Μαρτυρίες Μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω για 16 ημέρες στην Γερμανία με το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιήθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου με θέμα Μάθηση στην εργασία και καλές πρακτικές στους Αυτοματισμούς Αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα Erasmus+ μου πρόσφερε πάρα πολλά θετικά, όπως μου έδωσε την ευκαιρία να εξασκήσω τα αγγλικά μου, να αποκτήσω νέες γνώσεις σχετικά με τον σεβασμό, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να ζήσω μοναδικές και αξέχαστες στιγμές. Οι εμπειρίες που έζησα και απέκτησα μου άλλαξαν τη ζωή μου. Μακάρι να μπορέσουν να ζήσουν πολλοί μαθητές ακόμα την εμπειρία αυτή του Erasmus+!!

Προτείνω σε όλους να αποκτήσουν αυτή την εμπειρία!

Γιώργος, μαθητής 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Μηχανολογίας

ERASMUS  στην Γερμανία

Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Erasmus+ στην Πολωνία δεν ήξερα ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το πόρισμα του προγράμματος. Για την υπέροχη τελικά εμπειρία που βιώσαμε μέσω του προγράμματος, από την πρώτη ημέρα μέχρι και το τέλος του προγράμματος, μόνο θετικά έχουμε να θυμηθούμε. Η άψογη οργάνωση και η τήρηση του προγράμματος ήταν υποδειγματική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να δω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά μου. Η εμπειρία μου αυτή ήταν πραγματικά μοναδική, καλύτερη απ’ ότι μπορούσα να φανταστώ και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου… Αξίζει!!!

Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο μου, την Διευθύντρια μας, τους συνοδούς καθηγητές μας  για την ευκαιρία που μας έδωσαν αλλά και το ΙΚΥ και το πρόγραμμα Erasmus+.

Δημήτρης, μαθητής 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Μηχανολογίας

ERASMUS  στην Πολωνία

Όταν έμαθα ότι θα ήμουν ένα από τα δέκα παιδιά που θα πήγαιναν στην Γερμανία κυριολεκτικά πετούσα από την χαρά μου. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισα να φαντάζομαι πως θα περνούσα κάθε στιγμή και όλα τα διαφορετικά πράγματα που θα γνώριζα εκεί. Με τα παιδιά από το σχολείο δεν θυμάμαι να υπήρξε κάποια αμήχανη στιγμή, ήμασταν από την αρχή ομάδα. Τελικά μπορώ να πω ότι η  εμπειρία του Erasmus ήταν μοναδική και νοιώθω πολύ τυχερός. Κάναμε νέους φίλους, εξερευνήσαμε διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το σημαντικότερο, περάσαμε φανταστικά! Το πρόγραμμα Erasmus+ είναι ότι καλύτερο έχει προσφέρει η Ευρώπη στους νέους της!

Αντώνης, μαθητής 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Μηχανολογίας

ERASMUS  στην Γερμανία

Είχα και εγώ την τύχη να ζήσω την εμπειρία του Erasmus+ μαζί με τους 10 συμμαθητές μου από το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Η παραμονή μου στην όμορφη πόλη  του Βρότσλαβ αποτελεί ίσως την ωραιότερη και καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικούς λαούς, διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες και να κάνω ταξίδια σε μέρη που ίσως δεν θα μου ξαναδοθεί ευκαιρία να ξανά επισκεφτώ. Επίσης έμαθα και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πάνω στην ειδικότητά μου που πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν στις μελλοντικές μου κινήσεις. Το Erasmus+ εκτός από μια γεμάτη εμπειρία ζωής σε αλλάζει και ως άνθρωπο.

Φανταστικό πρόγραμμα και υπέροχη εμπειρία! Θα μου μείνει αξέχαστο….

Γιάννης, μαθητής 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Τομέα Μηχανολογίας

ERASMUS  στην Πολωνία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ