Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνεργασία για εθνικά θέματα, συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή εκλογικού νόμου, πρότεινε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛΑ μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων του Star

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του star channel εμφανίστηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Η συζήτηση αφορούσε την πολιτική, τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών λόγω αυξημένων κρουσμάτων κλοπών πανελλαδικά αλλά και στη Λάρισα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, κ. Ράνιας Τραγόμαλλου, για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε «Έχουμε με σαφήνεια περιγράψει τη στάση μας. Επιμένουμε στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Την αυτοδύναμη πορεία ενός πολιτικού χώρου που και ιδέες και απόψεις έχει και στάθηκε πάντα απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές στο βαθμό που θίγουν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα.

Στο βαθμό, δηλαδή, που θίγουν τους αδύναμους και τις ασθενέστερες τάξεις της χώρας. Από εκεί και πέρα έχουμε, επίσης, δηλώσει ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα να «πάει στα βράχια». Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί. Θα συνεργαστούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε υπουργικές καρέκλες ούτε συγκυβερνήσεις –το τονίζω αυτό-, εκεί που μπορούμε να συνεργαστούμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, όπως είπε η κ. Γεννηματά, στην ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει, και σε οποιοδήποτε άλλο μέτρο προάγει την οικονομία και την ευημερία στη χώρα, χωρίς να θίγει λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα».

Σε σχέση με τη γραφειοκρατία που πλήττει τις επιχειρήσεις και αποθαρρύνει τις επενδύσεις τόνισε ότι «πρέπει κατά το δυνατόν να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να επιταχύνουμε τη διαδικασία του επιχειρείν και των επενδύσεων. Να επισημάνω μόνο ότι «ήμουνα νιός και γέρασα». Τα ακούμε αυτά εδώ και πολλά χρόνια. Τα προσυπογράφουμε όλοι. Ακόμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα διακήρυττε. Η αλλαγή στο Δημόσιο είναι ένας πολύπλοκος, πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος από ό, τι φαίνεται δεν μπορεί να επιτευχθεί από κυβερνήσεις των 150 και των 152 βουλευτών. Θα εξακολουθήσουμε, λοιπόν, να επιζητούμε πολιτικές συγκλίσεις στην πολιτική της εθνικής ομοψυχίας για πραγματικά μόνιμες και μεγάλες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, τα οποία έχουν μείνει ανέγγιχτα τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης ανέφερε για τη Λάρισα «Οι αγρότες της Λάρισας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τις κλοπές των μετασχηματιστών για την αρπαγή του πολύτιμου χαλκού. Η ασφάλεια είναι τεράστιο πρόβλημα για τους αγρότες. Έχουμε αρκετούς αστυνομικούς, αλλά νομίζω ότι αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να έχουμε σύγχρονη αστυνομία –όπως δεν έχουμε γενικώς σύγχρονο κράτος και υπηρεσίες-. Η έμφαση πρέπει να δοθεί όχι τόσο ή μόνο στις προσλήψεις όσο κυρίως στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε και με τη χρήση της τεχνολογίας να μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα ο κοινωνικός ιστός και να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ