ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΡΑΧΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΝΕΙΑΣ

Ο επανεκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης πρόεδρος Κων. Ι. Αλεξίου καλεί τους κατοίκους του χωριού σε αγωνιστική επαγρύπνιση

Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους του χωριού για την επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου. Και όσους με ψήφισαν και αυτούς που με βοήθησαν στη διάρκεια της θητείας μου. Αλλά και τους υπόλοιπους για την ανοχή που έδειξαν.

Στέλνω σε όλους αγωνιστικό χαιρετισμό γιατί χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα.

Στην νέα μου θητεία θα επιδιώξω τη συνεργασία των συγχωριανών και τη συλλογική δουλειά στην λήψη αλλά και στην εφαρμογή των αποφάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και μέσα από εκεί και του καθενός ξεχωριστά.

Αγώνας για έργα υποδομής με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατήσει την κοινοτική αλλά και τη δημόσια περιουσία είτε πρόκειται για χωράφια, οικόπεδα είτε για δασικές εκτάσεις που αποτελούν περιβαλλοντολογικούς πνεύμονες.

Και εδώ οφείλω να αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν στο δάσος από τα Παλιάμπελα ως τον μύλο του Γκανάτσιου. Αυτό το δάσος επί αιώνες στέκει αγέρωχο προσφέροντας οξυγόνο, ομορφιά, πλούτο, ζωή. Το πήραν οι  πατεράδες από τους παππούδες μας και εμείς θα πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές σε καλύτερη κατάσταση. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που μπροστά στο ατομικό τους συμφέρον δεν υπολογίζουν τίποτα. Άλλοι κοιτάζουν τους χάρτες για να βρουν χωράφια ή οικόπεδα να καταπατήσουν.

Άλλοι κοιτάζουν λοξά για μια τριενιά. Άλλοι κοιτάζουν το δάσος και εντελώς αυθαίρετα , χωρίς να άδεια από τις αρμόδιες αρχές – επειδή ξέρουν ότι κανένας δεν θα τους δώσει άδεια –  φράζουν με ηλεκτροφράκτη 500-600 στρέμματα για να τραφούν τα ζώα τους. Η θέση μου σαν κοινοτική αρχή είναι ξεκάθαρη: Να φύγει ο φράχτης από το δάσος στο οποίο πρέπει να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης και το κάθε ζώο, ήμερο ή άγριο,  εξάλλου το συγκεκριμένο δάσος αποτελεί καταφύγιο ζώων.

Περιμένω από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δασαρχείο Ελασσόνας να επιληφθούν του ζητήματος με τη δέουσα προσοχή και να φύγει ο φράκτης το συντομότερο δυνατό. Καλώ τους χωριανούς, κάθε πολίτη με οικολογική συνείδηση, τον Κυνηγετικό Σύλλογο να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απομάκρυνση του φράχτη  από το δάσος. Προτείνω επίσης στη νεολαία να το επισκέπτεται.

Το χωριό μας έχει φυσικό κάλλος που πρέπει να το ανακαλύψουμε, να το εξερευνήσουμε και από κάθε γωνιά της γης να προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε, να βάλουμε έστω και ένα λιθαράκι να κρατήσουμε το χωριό μας ζωντανό και να το ομορφύνουμε όπως του αξίζει.

Σας ευχαριστώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ