ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ Κ23 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Θέμα αναβάθμισης του Αλκαζάρ έθεσε ο περιφερειάρχης

Στη Λάρισα θα χτυπά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου η καρδιά του ελληνικού στίβου, καθώς θα διεξαχθεί στο ΕΑΚΛ, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ23 (Νέων Ανδρών – Γυναικών), στη μνήμη του «Κώστα Παπαναστασίου»,

το οποίο αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων Διασυλλογικών Αγώνων Ανδρών – Γυναικών.

Με αφορμή τη σπουδαία διοργάνωση παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σχετική συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό όχι απλά να κάνει λόγο για ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα «που δίνει προστιθέμενη αξία στη Λάρισα και τη Θεσσαλία», αλλά και να θέτει ευθέως θέμα αναβάθμισης του σταδίου Αλκαζάρ.

«Όταν μόνο στη Λάρισα θα βρεθούν πάνω από 1.000 άτομα, αθλητές και συνοδοί, σε μια σπουδαία διοργάνωση που μεταξύ άλλων τονώνει το αθλητικό κίνημα της Θεσσαλίας θεωρείται επιβεβλημένο να υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές για να την υποστηρίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, με τον πρόεδρο της διοίκησης του ΕΑΚΛ και εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γ. Κωσταρόπουλο να… «σηκώνει το γάντι», αναφερόμενος σε ποσό ύψους 450.000 ευρώ που θα διατεθεί για τις μελέτες στατικότητας του αθλητικού πυρήνα του Αλκαζάρ.

«Στην πορεία θα αλλαχθεί και το ταρτάν», πρόσθεσε ο κ. Κωσταρόπουλος, ενώ στάθηκε στη διοργάνωση αλλά και τη συνεργασία μεταξύ ΣΕΓΑΣ-Περιφέρειας και Δήμου «για την επιτυχία της διοργάνωσης που αποτελεί σημαντικό γεγονός για το δρομικό κίνημα».

Αιχμηρός στην τοποθέτησή του και ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο οποίος παίρνοντας το λόγο σχολίασε τη μη παρουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, των ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου από μια διοργάνωση «που δεν θα φέρει μόνο υψηλές επιδόσεις και φιλάθλους στο στάδιο, μα και επισκέπτες, τονώνοντας την αγορά της πόλης», ενώ κλείνοντας μίλησε για ένα πετυχημένο θεσμό που θα χαρούν όλοι οι Λαρισαίοι που θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο στις κερκίδες του σταδίου Αλκαζάρ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ