ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Επιστολή του συλλόγου επαγγελματιών γεωπόνων προς τον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη με αφορμή το τεράστιο πρόστιμο 400.000 € σε αγρότη στο νομό για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας 409500€ για 39 εργάτες γης που ήταν ανασφάλιστοι σε παραγωγό, ζητά από την πολιτεία να βρει άμεσα λύση στην απασχόληση εργατών γης.

Οι περισσότεροι αγρότες δεν θέλουν να παρανομήσουν αλλά να διευκολυνθούν έτσι ώστε όταν κινδυνεύει η παραγωγή τους ελλείψει εργατικών χεριών να σαπίσει στα χωράφια να κάνουν εύκολα τα νόμιμα π.χ. με χειρόγραφο πίνακα προσωπικού.

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζει, ξέρει και θέλει, απλά πρέπει να κινηθεί άμεσα να δώσει λύση και σε αυτό το πρόβλημα γιατί η αμπελοσυλλογή βρίσκεται στην κορύφωση της αυτές τις μέρες.

Σε υγιείς αγροτικές επιχειρήσεις στηρίζεται η τοπική και πανελλαδική οικονομία και πολλοί γεωπόνοι είναι και παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Περιμένουμε Άμεσα Ανταπόκριση και Λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ