ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε κλίμα προβληματισμού και ανησυχίας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης, με το δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να ενημερώνει το σώμα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης του δημάρχου με τους βουλευτές, ενώ με παρεμβάσεις τους οι πρόεδροι

των Τ.Κ Μάνδρας και Κουτσόχερου περιέγραψαν μια αφόρητη κατάσταση ζητώντας επιπλέον αστυνόμευση.

«Πρόκειται για μια μη διαχειρίσιμη  κατάσταση, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, περιγράφοντας παραβατικές συμπεριφορές στη δομή που είχαν ως αποτέλεσμα ένας πρόσφυγας να χαροπαλεύει σήμερα στο νοσοκομείο μετά από αιματηρή συμπλοκή, ενώ επανέλαβε την αρνητική στάση της δημοτικής αρχής όσον αφορά στη δημιουργία νέας δομής στο Κυψελοχώρι.

Στο στόχαστρο του δημάρχου βρέθηκαν και αυτοδιοικητικοί, τους οποίους δεν κατονόμασε, αναφέροντας ωστόσο με νόημα πως «κάποιοι έστριβαν δια του αρραβώνος όταν οι δήμαρχοι Λάρισας και Τρικάλων σήκωναν το “βάρος” του προσφυγικού στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Παίρνοντας το λόγο οι πρόεδροι Μάνδρας και Κουτσόχερου περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις δύο κοινότητες, με τις κλοπές, τις φωτιές και την ανεξέλεγκτη μετακίνηση εντός της δομής να αποτελούν συχνά φαινόμενα, ενώ παράλληλα ζητήθηκε μεγαλύτερη αστυνόμευση και επαναλειτουργία του Α.Τ Κουτσόχερου.

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«Πρόκειται για εθνικό θέμα για το οποίο καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε», ανέφερε η κ. Ρ. Καραλαριώτου, σημειώνοντας πως η ευρεία σύσκεψη καθυστέρησε ένα χρόνο, ενώ παίρνοντας το λόγο ο Π. Κρίκης υποστήριξε πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και τις Ε.Ε».

«Συζητάμε ένα πρόβλημα χωρίς να δούμε τι το γεννάει», κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, με τον κ. Γαμβρούλα να τονίζει πως «θεωρείτε απαγορευτική οποιαδήποτε συζήτηση για επέκταση της δομής», ζητώντας παράλληλα να επανεξετασθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο Κουτσόχερο.

Από την πλευρά του ο κ. Γούλας στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο των ΜΚΟ κάνοντας λόγο για «μπίζνες» αλλά και αίσθημα ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, ενώ σε τοποθέτησή του ο κ. Βαιούλης πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα προχωρήσει σε επιτόπιο έλεγχο και στη συνέχεια θα υποβάλλει σχετικές προτάσεις για τη λειτουργία της δομής του Κουτσόχερου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ