ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΑΕΛ

«Έσπασε το ρόδι» η ΑΕΛ που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 1 πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα επικρατώντας στο FC ARENA με ένα πεντακάθαρο 3-0 της Ξάνθης και βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί των Ακριτών υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Κάτσε και Ουάρντα σε μεγάλη μέρα δημιουργούσαν συνεχώς για τους συμπαίκτες τους, ενώ η αποβολή του Λισγάρα στο 60’ διευκόλυνε ακόμη περισσότερο το έργο των παικτών του Μ. Γρηγορίου, που δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις τους πίεσαν για το γκολ, με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Μιχαήλ και Ουάρντα να προειδοποιούν τους φιλοξενούμενους δίχως όμως να βρίσκουν στόχο.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά κάπως ανορθόδοξα στο 35’, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ και ο Τερκί στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Καλύτερη η ΑΕΛ μπήκε το ίδιο αποφασισμένη και στο δεύτερο μέρος με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και στο 53’ σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Μιλοσάβλιεβιτς έβγαλε μπαλιά πίσω από το κέντρο για τον Νούνιτς, ο Σλοβένος σέντραρε, ο Ουάρντα με πανέξυπνη κίνηση στο πρώτο δοκάρι τράβηξε πάνω του την άμυνα και ο επερχόμενος Μιλοσάβλιεβιτς με ωραίο τελείωμα σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του!

Ανύπαρκτη επιθετικά η Ξάνθη έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 60’ λόγω αποβολής του Λισγάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την ΑΕΛ να «κλειδώνει» τη νίκη της στο 83’ με πανέμορφο τέρμα του Μπέρτου.

Η φάση που καταχειροκροτήθηκε ξεκίνησε όταν ο Σετσέροβιτς έκανε την μπαλιά στα δεξιά για τον Μπέρτο, ο Μπέντο έκανε εντελώς άστοχη έξοδο και ο Μπέρτος από δύσκολη γωνία και πριν αφήσει την μπάλα να σκάσει στο έδαφος έπιασε το σουτ, με τη μπάλα με τη βοήθεια και του δοκαριού να καταλήγει στα δίχτυα της Ξάνθης για το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Καρανίκας (62′ Μπέρτος), Στάνκοβιτς, Κάτσε (84′ Χαλκιαδάκης), Μιλοσάβλιεβιτς (75′ Φατιόν), Σετσέροβιτς, Νούνιτς, Ουάρντα.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Μπέντο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Εντουάρντο (37′ Ρενέλα), Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (61′ Μαλεζάς), Στάρτζεον.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SUPER LEAGUE

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ