ΑΔΥΝΑΜΙΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση της Ευ. Λιακούλη προς τον υπουργό Υγείας

Δια ζώσης απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας στη Βουλή ζητεί, με επίκαιρη ερώτησή της, η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με το ζήτημα του ενδημικού πλέον προβλήματος της αδυναμίας προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων για ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια και συνήθως κατά το μήνα Σεπτέμβριο παρουσιάζονται οι πρώτες σημαντικές ελλείψεις, γεγονός που έχει άμεση σχέση με τους εξαιρετικά «σφιχτούς» προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με συνέπεια βέβαια να μην επαρκούν τα προϋπολογισμένα κονδύλια, για την κάλυψη των αναγκών όλου του έτους.

«Παρότι ο νέος ΔΥΠΕάρχης υπέγραψε μόλις πριν από λίγες ημέρες απόφαση που απελευθερώνει κονδύλιο ύψους 2.000.000 ευρώ, για την κάλυψη της προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων, δυστυχώς, αυτή η απόφαση δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά λύση ανάγκης, καθώς το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες έως το τέλος του έτους, αλλά μόνο προσωρινά για το μήνα Σεπτέμβριο» σημειώνει στο κείμενο της ερώτησης η Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατόπιν αυτών των επισημάνσεων η βουλευτής Λάρισας ρωτά τον Υπουργό Υγείας, αν προτίθεται σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ να αναζητήσει τρόπο εξορθολογισμού του προϋπολογισμού ενός νοσοκομείου αυξημένου φόρτου θεραπείας αιματολογικών και ογκολογικών ασθενών όπως το Π.Γ.Ν. Λάρισας, προκειμένου να μην παρατηρηθούν παρόμοιες καταστάσεις κατά την επόμενη περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ