ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευρεία σύσκεψη σωματείων και φορέων με αφορμή τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε αίθουσα του ΕΚΛ και με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

“Στόχος των κυβερνήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας είναι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και η ένταξη στη “Συμφωνία των Βάσεων” των DRONES στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και βέβαια της βάσης του Αράξου, ως εναλλακτική του ΝΑΤΟ για τη φύλαξη πυρηνικών όπλων”, τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής Δ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, αλλά και τη στοχοποίηση της περιοχής.

«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τους λέμε: Κανένας νέος να μη δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

Κανένας στρατευμένος νέος να μη δεχτεί να συμμετάσχει σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της χώρας μας

Η ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα βροντοφωνάζει:

-Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.

-Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ”

-Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

-Να φύγουν τώρα τα αμερικάνικα DRONES από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μη γίνει η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα.

-Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», κατέληξε η κ. Παπαστεργίου, ενώ στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πικετοφορίας διαμαρτυρίας, που ορίστηκε για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με εκκίνηση μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ