ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ 2ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεγάλη διάκριση μα και αναγνώριση του έργου του για 2ο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, καθώς μετά την αξιολόγηση των πλούσιων δράσεών του τιμάται για πρώτη φορά με τον τίτλο “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2018-2019”!

Η διάκριση αυτή, που αξίζει να σημειωθεί πως τυχαίνει να είναι και η πρώτη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, αποτελεί αναγνώριση του ενός ιδιαίτερου, πολυπολιτισμικού σχολείου που εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ενώ όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους του Σχολείου «αποτελεί για μας μια πρόκληση να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να τιμήσουμε την ξεχωριστή αυτή διάκριση!».

Άξιοι συγχαρητηρίων οι εκπαιδευόμενοι- Πρέσβεις του Ε.Κ. (Adults Ambassadors) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνέβαλαν στην υλοποίηση των πολυσχιδών δράσεων του σχολείου, όπως και οι συντονιστές του προγράμματος και τα στελέχη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα ο Χ. Κούντουρος, Αικ. Θεοφιλοπούλου καθώς και η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Φ. Ασδεράκη, για την συνολική υποστήριξη και αξιολόγηση του έργου του ιδιαίτερου σχολείου κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

«Προσδοκούμε ανάλογη συνέχεια και για το 2019-2020 σε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και Θεσμό που έχει συμβάλλει στην καλλιέργεια της «Ενεργής Ευρωπαϊκής Πολιτειότητας» των εκπαιδευόμενών μας και στην παροχή μιας Παιδείας ανοιχτών οριζόντων και ουσιαστικής συμμετοχής», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του 2ου ΣΔΕ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ