600.000 € ΑΠΟ ΤΟ LEADER ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Εγκρίθηκε η πρόταση που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση

Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 26/9 τα αποτελέσματα της 1ης πρόσκλησης του Υπομέτρου 19.2: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER) (δημοσίου χαρακτήρα )»,  του τοπικού προγράμματος Νομού Λάρισας LEADER/CLLD Λάρισας σύμφωνα με τα οποία εντάσσεται

στο πρόγραμμα και χρηματοδοτείται με 600.000 € το έργο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ.

Το έργο έχει ενταχθεί στην ΥΠΟ-ΔΡΑΣΗ 19.2.4.5 “Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών / συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου – μύλοι, γεφύρια)”.

Με τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε ύστερα από πρόταση που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση στα τέλη του 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί κατάλληλη ο χώρος πάνω από το ΚΑΠΗ του Αμπελώνα ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο που θα καλύπτει τις ανάγκες για τη φιλοξενία εκδηλώσεων στον Αμπελώνα.

Την ικανοποίησή τους για την ένταξη του έργου στο LEADER εξέφρασαν στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής σημειώνοντας ότι η σωστά προγραμαμτισμένη και τεκμηριωμένη προετοιμασία που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αποδίδει καρπούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ