ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ

Την καλύτερή της εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΛ το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League πανηγύρισε μεγάλη νίκη απέναντι στον Άρη με σκορ 2-3, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση και «επιστρέφοντας» παρά το 2-0 με το οποίο βρέθηκε να χάνει

πριν τη συμπλήρωση του 15λεπτου!!

Οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Άρης βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βέλεθ με κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον σημειώνοντας το 1-0 για την ομάδα του, ενώ πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, αφού στο 12’ οι «κίτρινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ντιγκινί έκανε το σουτ, ο Κρίστινσον απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Γκάμα πήρε το ριμπάουντ και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0!

Παρά την… ψυχρολουσία των δύο γρήγορων τερμάτων η ΑΕΛ βρήκε απάντηση και στο 20’ σε οργανωμένη επίθεση ο Σετσέροβιτς έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε στον Νούνιτς, ο οποίος απέφυγε τον Ρόουζ και πλάσαρε επιτυχώς μειώνοντας σε 2-1, ενώ στο 25’ ήταν η σειρά του Ουάρντα να απειλήσει, με το σουτ να περνά δίπλα από το δοκάρι του Έμαν!

Το γκολ «έδωσε φτερά» στην ΑΕΛ που σε ένα εντυπωσιακό comeback έφτασε στην ισοφάριση πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όταν στο 33’ και μετά από ωραία ενέργεια του Ουάρντα, που έκανε το γύρισμα απ’ τα αριστερά, ο Νούνιτς με υπέροχη προβολή με το εξωτερικό του ποδιού νίκησε τον Έμαν για το 2-2, σημειώνοντας και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Στο 47’ και με την έναρξη της επανάληψης το γήπεδο «σηκώθηκε» όταν ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα ακούμπησε ελάχιστα στον Βέλεθ και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον, με το ριπλέι ωστόσο να δείχνει εκτεθειμένο τον Ισπανό (παράβαση που δεν δόθηκε), ενώ η πίεση των γηπεδούχων έφερε και δεύτερο δοκάρι στο 64’, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρόουζ γύρισε στον Ντιγκινί που έκανε το σουτ, με τη μπάλα να χτυπά  στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 69’ το γήπεδο «πάγωσε» όταν ο Σετσέροβιτς μετά από διεκδίκηση βρέθηκε αναίσθητος στο χορτάρι, με τον παίκτη να συνέρχεται και να αντικαθίσταται μέσα σε χειροκροτήματα, ενώ η ολική ανατροπή για τους «βυσσινί» ήρθε στο 74’, όταν ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Κάτσε και νίκησε τον κίπερ του Άρη γράφοντας το 2-3 για την ομάδα του!

Ο Άρης βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 84’ έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς αρχικά ο Κρίστινσον είπε «όχι» αποκρούοντας εντυπωσιακά κεφαλιά του Ρόουζ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φατιόν απέκρουσε πάνω στη γραμμή τα σουτ των Ντιγκινί και Ιντέγε!

Το διαφαινόμενο «τρίποντο» της ΑΕΛ λίγο έλειψε να χαθεί στο 97’, όταν ο διαιτητής Σκουλάς έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μπούστος εντός περιοχής, ωστόσο με τη βοήθεια του VAR ο ρέφερι πήρε πίσω την απόφασή του, αφού όπως προέκυψε από τα στιγμιότυπα της φάσης είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στο Β. Μόρα.

Το τελικό σφύριγμα του Σκουλά βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και δίνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (70′ Ντουάρτε), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77′ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (62′ Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Στάνκοβιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς (77′ λ.τ. Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (65′ Φατιόν), Ουάρντα (90′ Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SUPER LEAGUE

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ