EUROPE CODE WEEK ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Tο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού Europe Code Week 2019 με δραστηριότητες για μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για δύο ολόκληρες εβδομάδες 5 – 20 Οκτωβρίου 2019. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (Europe Code Week) είναι μια πανευρωπαϊκή

πρωτοβουλία με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης προγραμματισμού και της δημιουργίας με κώδικα. Στόχος του εγχειρήματος είναι η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εκπαιδευτικών και μαθητών από την Γηραιά Ήπειρο μέσα από δράσεις εκδηλώσεων κώδικα σε σχολεία, ομίλους και κοινότητες μάθησης, βιβλιοθήκες, επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές.

Στόχος των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο 4ο Δ Σ Τυρνάβου ήταν η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων αξιοποιώντας τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού kit ρομποτικής Lego WeDo 2.0 και την γλώσσα οπτικού προγραμματισμού Scratch. Έτσι, μικροί και μεγαλύτεροι συμμετέχοντες στις δράσεις έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης και του Προγραμματισμού. Η κάθε δράση είχε 2ωρη διάρκεια και σχεδιάστηκε για  τους μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Εκτός από τις δράσεις για τους μαθητές διοργανώθηκε και ένα βιωματικό 2ωρο Roboscratch  εργαστήρι για μια ομάδα 18 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, εκπαιδευτικοί αγγλικής και μουσικής) από τα 4ο & το 2ο Δ.Σ. Τυρνάβου, από τα 5ο και 7ο Νηπιαγωγεία Τυρνάβου. Η κα Κουτάλου Χριστίνα (εκπαιδευτικός Π.Ε. 86 του 4ου Δ.Σ. Τυρνάβου) μετέφερε τις βασικές γνώσεις της υπολογιστικής σκέψης, του οπτικού προγραμματισμού και της ρομποτικής.

Παράλληλα, το σχολείο συμμετέχει στην “πρόκληση” της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού προσκαλώντας το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, τα 5ο και 7ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 2ο Δ.Σ. Τυρνάβου, το 2ο Δ.Σ. Αμπελώνα και το 1ο Δ..Σ. Φαλάνης να συμμετάσχουν από κοινού στη δράση. Οι δράσεις στο 2ο Δ.Σ. Αμπελώνα και 1ο Δ.Σ. Φαλάνης υλοποιήθηκαν από την κα Ξανθή Κόκκινου Π.Ε. 86.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ