ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εντονες συζητήσεις πυροδοτούν τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες που θέλουν ξενοδόχους της Λάρισας να έχουν έλθει σε απευθείας συνεννόηση με την κυβέρνηση για τη φιλοξενία σε μονάδες τους οικογενειών προσφύγων στα πρότυπα του ξενοδοχείου της Καρίτσας.

Οι πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται αλλά δείχνουν ότι έχουν κάποια βάση και αφορούν μονάδες στο κέντρο της πόλης, όπως είναι φυσικό προκαλούν πονοκέφαλο κυρίως στο δήμο Λαρισαίων που θα κληθεί να διαχειριστεί το θέμα αναφορικά με την εξεύρεση σχολείων για τα παιδιά των οικογενειών που θα εγκατασταθούν στις ξενοδοχειακές μονάδες, την αποφυγή της γκετοποίησης στο κέντρο της πόλης και φυσικά τι όποιες αντιδράσεις προκύψουν από μερίδα ανθρώπων που δεν καλοβλέπουν τη φιλοξενία προσφύγων στη Λάρισα.

Την ανησυχία εντείνει και το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης στην πρόσφατη επίσκεψή του άφησε πίσω του θολό τοπίο όταν τόνισε ότι η Λάρισα που σήκωσε βάρος για το προσφυγικό θα κληθεί να ξανασηκώσει…

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων από την πρώτη στιγμή απαίτησε να έχει γνώση για τις όποιες κινήσεις γίνουν και αφορούν την εγκατάσταση προσφύγων στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ