«ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ «ΔΙΠΛΟ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

«Μέταλλο» μεγάλης ομάδας έδειξε η ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ που σπάζοντας μια παράδοση 28 χρόνων πανηγύρισε μεγάλο «διπλό» απέναντι στον ΠΑΟ επικρατώντας με 1-2, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL 1.

Οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου έδειξαν με το… καλημέρα τις προθέσεις τους πιέζοντας ψηλά και μόλις 34’’ δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Διούδης απομάκρυνε απρόσεχτα, ο δαιμόνιος Ουάρντα «τσίμπησε» τη μπάλα που κατέληξε στον Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής κοντρόλαρε με το στήθος, την κατέβασε και με άπιαστο βολέ έδωσε προβάδισμα στους «βυσσινί» γράφοντας το 0-1!

Ο Παναθηναϊκός αφυπνίστηκε και πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο η άμυνα της ΑΕΛ κρατούσε το αποτέλεσμα, για να φτάσουμε στη φάση του 35’, όταν μετά από σέντρα εντός περιοχής ο Κρίστινσον έδειξε να ελέγχει με τα δύο χέρια τη μπάλα στον αέρα, ο Δώνης έβαλε το κεφάλι, η μπάλα κατέληξε στον Καμπετσή που σκόραρε, με τον διαιτητή του αγώνα να ακυρώνει το τέρμα ως φάουλ στον κίπερ της ΑΕΛ (μετά τη χρήση του VAR).

Χατζηγιοβάνης και Ζαχίντ ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών του ΠΑΟ, με τον Κρίστινσον και τους αμυντικούς να δηλώνουν «παρών» όπου χρειάστηκε, με το 0-1 να μένει μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 57’ η ΑΕΛ ξαναχτύπησε με ένα επίσης όμορφο γκολ, όταν ο Κρίστινσον τροφοδότησε με τα χέρια τον Ουάρντα, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το λάθος, Αιγύπτιος προσποιήθηκε και στον Αποστολάκη και βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη πλασάροντας εύστοχα για το 0-2!

Η απάντηση του ΠΑΟ ήρθε στο 62’, όταν ο δραστήριος Ζαχίντ με σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον κίπερ της ΑΕΛ για το 1-2, ωστόσο οι παίκτες του Γρηγορίου ψύχραιμοι και με σωστή αμυντική τακτική κράτησαν το αποτέλεσμα πανηγυρίζοντας στο τέλος τη μεγάλη νίκη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ότι η ΑΕΛ αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Χ. Μπλιώνα, το ξέσπασμα του τεχνικού του «τριφυλλιού» Γ. Δώνη στην ισοφάριση και τα «γαλλικά» του εναντίον οπαδού του ΠΑΟ, αλλά και οι διαμαρτυρίες των «πρασίνων» για τη διαιτησία τόσο για τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος, όσο και για παράβαση του Ουάρντα επί του Σένκεφελντ που «κιτρινίστηκε» (ο ΠΑΟ ζήτησε αποβολή του Αιγύπτιου).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79′ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60′ Μπεκ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Καμπετσής (56′ Μακέντα).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, Κάτσε (46′ Φατιόν), Ουάρντα (86′ Καρανίκας), Ντάουντα (66′ Χαλκιαδάκης).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: OnSports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ