ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΕΣΥ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δίκτυο υπεράσπισης της Δημ. Υγείας δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να αμφισβητεί έντονα τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας τείνοντας στο να επανέλθουμε στην προ ΕΣΥ περίοδο», τόνισε από τη Λάρισα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, που πραγματοποιεί από το μεσημέρι επίσκεψη σε δομές Υγείας της πόλης, επισκεπτόμενος την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και το Γενικό Νοσοκομείο

Λάρισας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε τη δημιουργία Δικτύου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, εκτιμώντας παράλληλα πως παρά τα λάθη και τις ελλείψεις η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε ώστε «να κερδηθεί οριστικά η μάχη της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης».

Παρουσία του πρώην αν. γραμματέα του υπ. Υγείας Στ. Βαρδαρού ο Ανδρέας Ξανθός μετέφερε τις ανησυχίες των εργαζομένων για το πώς θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «επιβραδυνόμενα αντανακλαστικά» ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που ζητούν άμεσες λύσεις, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη βιωσιμότητα ενός Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία.

«Επί  υπουργίας μου το θέμα είχε τεθεί, αλλά ήταν μια μη καλά προετοιμασμένη ιδέα η οποία δεν εντασσόταν στον όλο εθνικό σχεδιασμό, χωρίς να αποκλείουμε να την εξετάσουμε εκ νέου εάν προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δίχως να αρνηθεί ολιγωρίες της προηγούμενης κυβέρνησης στάθηκε ιδιαίτερα στη φυγή γιατρών στο εξωτερικό, σημειώνοντας ωστόσο πως σε γενικές γραμμές το πρόσημο ήταν θετικό, ενώ πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξαναπιάσει το νήμα της επαφής με τον τομέα της Υγείας μέσα από νέο ρόλο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτελέσει με σοβαρότητα και μαχητικότητα το νέο του ρόλο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας  δημιουργώντας νέους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της Υγείας», κατέληξε ο κ. Ξανθός, ο οποίος αργότερα ανέλυσε τις θέσεις του Τομέα Υγείας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ