ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΚΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΚΚΕ η ΤΕ Λάρισας του κόμματος, ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Γ.Γ Δ. Κουτσούμπα, την έλευση της Αλ. Παπαρήγα στις 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, όπως και σειρά δράσεων σε τοπικό επίπεδο.

«Με την σημερινή μας συνέντευξη τύπου δίνουμε στη δημοσιότητα το κεντρικό πρόγραμμα παρεμβάσεων της ΚΟ Λάρισας, σε μια περίοδο εξαιρετικά πλούσια σε εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, που κατά τη γνώμη μας αποτελούν τις δυο όψεις ενός ενιαίου, ίδιου νομίσματος, ενώ στόχευσή μας παραμένει η πλατιά ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών για την ουσία της πολιτικής που ακολουθείται σε όλες αυτές τις πλευρές που επηρεάζουν αποφασιστικά την καθημερινότητα τους», ανέφεραν η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, η Μαρία Κωστούλα, μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ και ο Αλέξης Ζορμπάς, μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε έχει ως εξής:

  • Την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στις 12: 30 θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Γ.Γ. της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει δημοτικό- λαϊκό γλέντι, με το μουσικό σχήμα των «Λάτρεις», για να περάσουμε ένα όμορφο και χαλαρό μεσημέρι. Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, στο Αλκαζάρ.
  • Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 6:30 μμ, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, φιλοξενούμε με ιδιαίτερη χαρά τον Ομάρ Κουότα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Μεξικού, κεντρικό μας ομιλητή σε μια εκδήλωση – συζήτηση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.
    Ακριβώς επειδή το θέμα της είναι η αλληλεγγύη μας στην πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, πλούσιες για να βγάλουμε συνολικότερα συμπεράσματα. Στην εκδήλωση προλογίζει ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος.
  • Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη , στην αίθουσα του εμπορικού επιμελητηρίου, στις 7μμ εκδήλωση που οργανώνουν οι ΚΟ στο χώρο της εκπαίδευσης με θέμα την πρόταση του ΚΚΕ για την προσχολική αγωγή, θέμα φωτιά για χιλιάδες νέα ζευγάρια και οικογένειες. Ομιλητής ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας- Έρευνας.
  • Την Τρίτη 10 Δεκέμβρη θα συζητήσουμε με το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υπεύθυνο του τμήματος για την Εργατική δουλειά, σε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους με θέμα « Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας» , στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού επιμελητηρίου.
  • Η χρονιά «κλείνει» με την τριήμερη έκθεση βιβλίου στο χώρο του «Μύλου» , στις 16-17-18 Δεκέμβρη, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους Λαρισαίους να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων όπως και να δούνε την έκθεση που ετοίμασε η ΚΟ Λάρισας, με αρχειακό υλικό και θέμα την Κομμουνιστική Διεθνή.
    Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης την Τρίτη 17 Δεκέμβρη πραγματοποιείται εκδήλωση με την συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, η οποία θα παρουσιάσει το «Δοκίμιο Ιστορίας» , του Κόμματος, μια δουλειά επιστημονικής, πολύχρονης, κοπιαστικής επεξεργασίας του Κόμματος μας, που δίνει απαντήσεις – συμπεράσματα για τον αγώνα μας σήμερα, μέσα από την πορεία του Κόμματος, του κινήματος τους περασμένους αιώνες.

«Ο διπολικός – στημένος καβγάς στήνεται και αξιοποιείται για να θολώνει ο αληθινός αντίπαλος, για να ακινητοποιεί – χειραγωγεί μαζικά λαϊκές δυνάμεις, τελικά για να σταθεροποιείται το ίδιο το σύστημα.

Καλούμε σε αλληλεγγύη και δράση ενάντια στο απάνθρωπο σχέδιο της ΝΔ για τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, γιατί η επίθεση της αστικής τάξης δεν γνωρίζει ούτε χρώμα ούτε καταγωγή και οργάνωση, αλλά και σε πάλη και διεκδίκηση
απέναντι στο διπολικό παιχνίδι που στήνεται», κατέληξαν οι ομιλητές.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ