ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν.Λάρισας ,ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προς τα Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Λάρισας, τους μαζικούς φορείς, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους της Λάρισας,καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο

30/11/2019 , στις 11 π.μ στην Κεντρική πλατεία.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία-πρόνοια.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη (πράξη) του έργου, που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ (που από μια μερίδα ΜΜΕ εξωραΐζονται) δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους “παλιούς” συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τις νέες μειώσεις των συντάξεων μετά το Μάη του 2016 και όλες τις μειώσεις πριν από την ψήφισή του Ν. 4387/16.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Παίρνουμε μαζικά μέρος στον αγώνα δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου για την

Κοινωνική Ασφάλιση

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ το Σάββατο 30/11/19 στις 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ