ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Οι συνεργαζόμενες   Συνταξιουχικές  Οργανώσεις Ν. Λάρισας, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., παίρνοντας την σκυτάλη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλούν σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με την οργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

της Λάρισας  για την υπεράσπιση  της Δημόσιας  υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

Οι συνταξιούχοι   επιμένουν στην κατάργηση  του Νόμου Κατρούγκαλου,  που  ήταν και προεκλογική   δέσμευση  της κυβέρνησης της Ν.Δ. Αντί της κατάργησης,    ο Υφυπουργός Εργασίας εξαγγέλλει  ιδιωτικοποίηση  της Επικουρικής   Ασφάλισης   από 1.1.2021 . Το ΣΤΕ  νομιμοποιεί   τον επανυπολογισμό και  την τριχοτόμηση της σύνταξής μας. Η προσωπική διαφορά θα επικρέμαται  πάνω από τα κεφάλια μας  εσαεί αφού όπως αναφέρει ο Νόμος «θα συμψηφίζεται μέχρι την πλήρη εξάλειψή της , συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων».

Τα αναδρομικά  πηγαινοέρχονται από τα γραφεία    των δικηγόρων στα πρωινάδικα των ΜΜΕ, με θύματα εκατοντάδες   χιλιάδες    συνταξιούχους  και εργαζόμενους, που τους έστειλαν και συνεχίζουν να στέλνουν  στα δικαστήρια, καλλιεργώντας   ψεύτικες ελπίδες.

Το (νέο ασφαλιστικό ) που διαφημίζει η Ν.Δ. είναι παλιό , γνώριμο, και δοκιμασμένο. Το σύστημα  ( τριών πυλώνων),  μετατρέπει την ασφάλιση των γηρατειών σε <<ατομική>> υπόθεση και είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και <<ασφαλισμένοι>> στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες .Στην ουσία απαλλάσσει το Κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις , κύριες και επικουρικές , ρίχνονται πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές , τις οποίες η Κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης

Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις επιμένουν  ότι μόνο  με ενωτικό  και παρατεταμένο αγώνα  των εργαζομένων και συνταξιούχων  μπορεί να  ανατραπεί  η αντιασφαλιστική  πολιτική  που  θεμελίωσαν  όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τη συνδρομή των δικαστηρίων και  της αντεργατικής   νομοθεσίας  που  επέβαλαν   σε βάρος μας  .

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Λάρισας   υποστηρίζει  σταθερά τους ενωτικούς αγώνες.   Με αυτό  το πνεύμα  σας καλεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου στο συλλαλητήριο,   Σάββατο 30  ΝΟΕ, ώρα 11π.μ.   στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

Για να ανατρέψουμε  όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και να διεκδικήσουμε  τους κόπους μιας ζωής που   μας έκλεψαν.

Η  κοινωνική ασφάλιση  ή θα στηρίζεται   στο αναδιανεμητικό σύστημα  με την εγγύηση  του κράτους  ή θα  την εξαφανίσουν.

Καλούμε  την κυβέρνηση:

  1. Να καταργήσει το Ν.  Κατρούγκαλου , όπως  είχε   δεσμευτεί  προεκλογικά  και να επιστρέψει   τις   επί  πλέον  περικοπές    αναδρομικά   από   13.5.2016   στους νέους συνταξιούχους.
  2. Να καταργήσει άμεσα  τον επανυπολογισμό   και την  προσωπική   διαφορά  η οποία  επικρέμαται  πάνω  από τα κεφάλια μας .
  3. Να επιστρέψει  όλα τα κλεμμένα.
  4. Να καταβάλει   άμεσα  τα αναδρομικά.

Απαιτούμε και δεν επαιτούμε.

Διεκδικούμε  να  ζούμε με αξιοπρέπεια  και  με υπερηφάνεια  τα υπόλοιπα  χρόνια της ζωής μας.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα να μην λείψει κανένας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ