ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αγιάς, που από το πρωί μετρά τις πληγές του μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ωρών, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές που καταγράφονται σε υποδομές και σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας έπιασαν δουλειά στον ευρύτερο παραλιακό άξονα, καθώς με την υπερχείλιση των ρεμάτων και τα φερτά υλικά ήταν αδύνατη η διέλευση, ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κόκκινο Νερό και Στόμιο, όπως και στα παρακάρλεια χωριά του δήμου.

Μιλώντας στη σελίδα ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας έκανε λόγο για σημαντικές ζημιές σε υποδομές και σε περίπου 100 σπίτια, ενώ όπως τόνισε ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλέον δρομολογούνται οι εξελίξεις προκειμένου οι πληγέντες να καταθέσουν σχετικά αιτήματα αποζημιώσεων.

Η κυκλοφορία στο παραλιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή και όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με το πλημμυρισμένο κτίριο του Γενικού Λυκείου της Αγιάς όπου στεγάζεται και το ΕΠΑΛ ο κ. Γκουντάρας σημείωσε πως με την παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, ενώ το σχολείο-που επίσης αύριο θα λειτουργήσει κανονικά- θα ενταχθεί σε πρόγραμμα για την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ