ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης και στήριξης σε κρατούμενο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Λάρισας, κατηγορούμενος για παράβαση του «αντιτρομοκρατικού» νόμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λάρισα.

Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Λάρισας στηρίζοντας τον αναρχικό Β.Σ με πανό, συνθήματα, καπνογόνα και την εγκατάσταση μικροφωνικής.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκαν κείμενα, ενώ την ίδια ώρα κρατούμενοι αντιδρούσαν φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας μαυροκόκκινες σημαίες από τα παράθυρα των κελιών τους.

Σημειώνεται πως ο προφυλακισμένος κρατούμενος αρνείται τις περισσότερες από τις κατηγορίες που του αποδίδονται (συμμετοχή σε ληστεία και στην οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”), ενώ παραδέχεται ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης βοήθησε με την παροχή πρώτων βοηθειών τραυματισμένο άτομο που καταζητείται για την ίδια υπόθεση, αποδίδει δε τη δίωξή του στη στοχοποίησή του ως αναρχικού.

“Η αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και στους διωκόμενους συντρόφους είναι αδιαπραγμάτευτη. Στα μάτια του κράτους άλλωστε, είμαστε όλοι και όλες ένοχοι/ες και ως τέτοιοι/ες στεκόμαστε απέναντί του, μαζί με όσους και όσες βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους”, αναφέρουν οι αλληλέγγυοι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: G. Ageletakis

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ