ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

Η κρατική καταστολή που εκφράστηκε στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την γενική προετοιμασία απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Εκτός από την ενίσχυση του αντιλαϊκού νομικού οπλοστάσιου που διαρκώς επεκτείνεται , με κάθε αφορμή προβάρουν συνεχώς και τα διάφορα τεχνικά μέσα που σχεδιάζεται

να αξιοποιηθούν σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Τώρα δοκιμάζουν τις πλαστικές σφαίρες, τις πλαστικές μπάλες, χτες στο δρόμο ήταν οι «ΑΥΡΕΣ» και πάει λέγοντας. Ο στόχος σήμερα είναι να νομιμοποιούνται στην συνείδηση και αύριο να γίνεται ανεμπόδιστα η χρήση τους ενάντια στον εχθρό λαό.

Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, αυτό αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη  κι από μόνο του. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τι έχει συμβεί στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Χιλή το τελευταίο διάστημα, όπου από την χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία 200 διαδηλωτές έχουν χάσει την όρασή τους τουλάχιστον από το ένα μάτι .

Η καταστολή και βία σε βάρος του λαϊκού κινήματος είναι άρρηκτα δεμένη με την αντιλαϊκή επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματά μας .  Γι΄αυτό και σταθερά όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν και ενίσχυσαν τέτοιους είδους μέσα καταστολής. Το ίδιο εξυπηρετούν με τη συνεχή συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, τη μόνιμη προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων, τις διατάξεις ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Η μεθόδευση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Να δυναμώσουμε την δική μας προσπάθεια για την ενίσχυση της οργάνωσης και του αγώνα παντού σε κάθε χώρο και κλάδο. Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια , την εξαθλίωση , τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους διεκδικούμε αυτό που επιβάλλουν οι δικές ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ